От х:

Днес в x:

Буцата на свобода срещу 10 бона

Обменното бюро на "Раковски", пред което стана убийството

Веселин Бъчваров, известен като Буцата, излиза от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева. Това съобщи наблюдаващият прокурор Дарина Славова.

Haskovo.net припомня, че 39-годишният собственик на обменно бюро на бул. “Раковски”, срещу сградата на данъчната администрация, бе арестуван вечерта на 28 юни, след като умъртви при свада 51-годишния Христо Василев Георгиев. Убийството стана около 19.30 часа в центъра на Хасково, пред чейндж бюрото.

Според близките на жертвата Христо имал дълг към Буцата от 3000 лева, срещу който заложил двата си автомобила. Роднините на убития твърдят, че длъжникът плащал по 500 лева лихви всеки месец в продължение на година и половина. Автомобилите също били продадени. Според кредитора обаче това не изчиствало сметките между двамата и във фаталната вечер Христо отишъл лично в обменното бюро да се разберат. Вместо това обаче станало меле.

Според информацията от МВР след сбиването Христо си тръгнал, но след няколко крачки се строполил, а пристигналият екип на Бърза помощ констатирал, че е издъхнал. Аутопсията показала, че той имал счупено рогче на гръкляна. Страдал и от болно сърце.

При разследването на случая се установило, че Веселин Бъчваров Буцата също има следи от душене по шията, както и други белези от ръкопашната схватка. Той също имал заболяване на сърцето. Обвинението срещу него е за непредумишлено убийство.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини