От х:

Днес в x:

Съкращават 21 от Общинската болница - преглед на печата в Димитровград

Началото на края, съкращават 21 от Общинската болница - под това заглавие открива броя си днес "Общински вестник". В дописката става дума за предстоящото съкращаване на среден медицински персонал. Отделението по вътрешни болести ще “олекне” с две медицински сестри и една санитарка, намалява числеността и в АГО, където ще работят с една акушерка по-малко. Една мед. сестра ще затвори вратата на Детско отделение. С една по-малко ще са сестрите в ОАИЛ. Един санитар по-малко ще има в сектора по Травматология. Един клиничен лаборант и една санитарка ще напуснат Медико-диагностична клинична лаборатория, пише изданието във водещия материал.

Общината с програма за атмосферния въздух- темата е от стр.2. Такава програма е била изготвена и разгледана на Програмен съвет, информира "Общински вестник". Предстои да бъде гласувана на сесия на ОбС.

Факт е първата стая за кърмене - димитровградският седмичник също пише за откритата миналия петък ктая за кърмене в яслата на ОДЗ Слънце. Тя е факт след среща на майки от Димитровград с кмета Стефан Димитров.

Гробищният комплекс край Крум - уникален - За откритата изложба в отдел Археология на местния Исторически музей съобщава в новия си брой Общински вестник. Най- голяма атракция предизвика намерения скелет на 14-годишно дете в хоза Хокер, датиращ от преди 8 000 години.

Блатечки е петия Любимец 13, наградата на харесвания актьор бе връчена миналата седмица на официална церемония в димитровградският театър. Отличието определя местната публика след класуване с анкетни карти. Общински вестник помества и снимки от церемонията по награждаването на Асен Блатечки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини