От х:

Днес в x:

"Тангра" най-добри в етно фолка, "Галаксико" - в стил MTV

Победители и гости се снимаха на финала на "България танцува"

Хасковският балет "Тангра" и димитровградският балетен център "Галаксико" се затвърдиха като безпорните фаворити и в тазгодишното издание на "България танцува". Фестивалът се проведе за шести път в Димитровград и събра над 300 танцьори от страната, разпределени в 14 школи.

Купата на "България танцува", присъдена от община Димитровград отиде при Балетен център "Галаксико" с ръководител Тихомир Митев. С плакет за отлично домакинство бе отличен и градоначалникът Стефан Димитров.

Купите в седемте танцови категории също бяха разпределени между двете големи школи - "Тангра" и "Галаксико". Изненадата тази година бе много доброто представяне на великотърновската група "Зоки" с ръководител Зорица Радловска. Нейната формация получи купата на Българската спортна танцова федерация в раздела "Латино шоу".

Главният съдия на фестивала връчи медалите на победителите в отделните категории

Най-добри в класическите танци, хип-хоп, танцово шоу и танците в стил МTV са танцьорите от "Галаксико", реши журито. Последната награда се връчва за пръв път на фестивал в България, обяви шефът на Българската спортна танцова федерация Юлия Попова.

Хасковският балет "Тангра" взе купата за етно фолк шоу и синхро денс, награда която също се връчва за пръв път в България. Специален поздравителен адрес имаше за гостуващата формация от Москва "Чебахута", който поставиха финала на тазгодишното издание на "България танцува със своя програма. Те благодариха на домакините с подаръци и споделиха, че си тръгват с отлични впечатления от България.

Ръководителката на "Зоки" Зорица Радловка получи купата за Латино шоу

Едно от най-новите попълнения в редиците на "Галаксико" Валентин Пламенов си тръгна с два медала в раздела хип-хоп за индивидуално изпъление и дует
Руснаците от "Чебатуха" играха от сърце на финала на танцовия фестивал
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини