От х:

Днес в x:

Правят кино в Радиево догодина

Читалище "Събуждане" в село Радиево

Кино салон вероятно ще бъде оборудван в сградата на читалището в Димитровградското село Радиево. Това предвижда нова програма на Министерството на културата, насочена към културните средища в малките населени места. Идеята сподели кметът Стефан Димитров по време на тържественото честване на 84-тата годишнина от основаването на читалището в Радиево. В програмата се включиха местната фолклорна група и деца от училище "Хр.Ботев".

Градоначалникът преряза и лентата на компютърния кабинет, оборудван по проект "Глобални библиотеки" на фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Асистираха му председателят на читалището Бонко Димитров и координаторът на проект "Глобални бибиотеки" за региона Тонка Койчева.

В читалището в Радиево вече разполагат с пет компютъра, мултифункционално устройство и ксерокс. От 23 март тук тече обучение на жени над 51 -годишна възраст, които днес демонстрираха какво са научили. Преди тържественото откриване новата придобивка бе осветена от отец Христо от местния храм "Св."Архангел Михаил".

Официалното откриване на компютърния център в Радиево
Ритуалът не мина без пита с мед за здраве и благополучие
Първите курсистки в читалището в Радиево пред компютъра
Празнична програма беляза 84-тата годишнина от основаването на радиевското читалище

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини