От х:

Днес в x:

С голям концерт читалището в с.Крепост отбеляза 95 години от основаването си

    Грамота за изключителен принос в развитието на българската култура и медал от Съюза на народните читалища получи НЧ "Селска пробуда-1927" в с. Крепост по повод 95 години от основаването си. Те бяха връчени от областния председател на Съюза Александър Милушев по време на концерт, посветен на годишнината.

    Проектът "Помним миналото, пазим традицията, градим бъдещето", беше представен на читалищната сцена за празника. Той е финансиран от Министерство на културата. В него взеха участие учениците от Подготвителна група в местното училище „Христо Ботев“, Детско-юношеският танцов състав „Броеничка“ от Стара Загора, Мажоретният състав, фолклорната формация „Продопска песен“. А една от родствениците на Захари Стоянов-поетесата и актриса Таня Борисова се включи в честването с авторския си спектакъл „Пътека към душата на Ботев“.

    Читалищния празник уважиха кметът на Крепост Димитър Белчев, представители на Общинския съвет и на общинска администрация в Димитровград, фолклористът от Стара Загора акад. Крум Георгиев, както и читалищни секретари от Стара Загора и с.Воден.

    Поздравителни адреси бяха получени от Министерство на културата, от кмета на община Димитровград, от Историческия музей в общинския центъра, а от името на областния управител на Хасково беше връчен плакет за годишнината.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини