От х:

Днес в x:

Представят разработка на проектите за Арт зона в центъра на Хасково

 Избраните идейни проекти за Арт зона в пространството между улиците “Отец Паисий“, “Бургас“ и “Преслав“ в центъра на Хасково, ще бъдат представени в доразработения си вариант.

Три идеи бяха класирани от  журито след арт пленера през август, организиран от Община Хасково, КАБ-РК Хасково и САБ-Дружество -Хасково. Задачата беше да се намери най-находчивото решение за преобразяването на сега съществуващия Базар на книгата в центъра на областния град и пространствата около него, за да бъдат превърнати те в многофункционално място за отдих  и събития.

 Архитектурните решения как да бъде преобразено това пространството, които стигнаха до финал, са на  „Нада студио“ – арх. Антонина Тритакова, арх. Георги Събев и к.арх. Росица Мирчева, арх. Манол Манолов и арх. Михаил Дянков. По предложение на журито на конкурса беше възложено на екипите на първите три класирани проекта да ги доразработят, а след това с тях да бъде запозната и обществеността на Хасково.
От 29 ноември до 1 декември 2022 година проектите ще бъдат изложени в зала „Хасково“ и могат да бъдат разгледани във времето от 16 до 17 часа. От местната администрация призовават обществеността да изкаже мнение.
Финалът на Пленера е на 2 декември  от 1.,30 часа в зала „Хасково“. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини