От х:

Днес в x:

Шестима архитекти и творчески колективи представиха идеите си за прекрояването на Книжния базар в арт зона

    Шест много различни и находчиви предложения за промяната на Книжния базар в центъра на Хасково в многофункционална арт зона представиха този следобед шестима архитекти и колективи. В зала „Хасково“ бяха представени паната с архитектурните предложения за прекрояването на пространството, което в момента почти пустее.

    Инициативата в търсене на най-добрата идея как мястото да бъде съживено, всъщност е темата на първия по рода си Арт пленер, който се провежда в областния център.

    Организатори са Камарата на архитектите в България- Регионална колегия Хасково, Съюзът на архитектите в България- Дружество Хасково и Община Хасково. Общината ще даде три парични награди за най-добрите идеи. Кои са те ще стане ясно тази събота. Днес журито в състав: проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на УС на САБ, арх. Владимир Милков – председател на УС на КАБ, арх. Константин Димов – член на УС на КАБ, председател на комисията по международна дейност, арх. Десислава Стоянова – носител на Първа награда в Националния конкурс Сграда на годината 2021-ва, арх. Делчо Делчев – съосновател на Сдружение „ Трансформатори“, арх. Веселин Серкеджиев – член на УС на САБ и главен архитект на Община Хасково арх. Тодор Грозев се запознаха с идеите на авторите от самите тях, които ги презентираха в зала „Хасково“ .

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини