От х:

Днес в x:

От ОИК–Хасково се надяват на разделяне на машинните и хартиените протоколи

    Общинската комисия, която ще проведе изборите за местния вот през октомври в Хасково, се събра на първото си заседание днес, след като ЦИК разпредели служебно състава й на 8-ми септември.

    Комисията е  11-членна, като на първото заседание присъстваха 10 от тях.

    Председателят й Добромир Якимов подчерта, че с повечето от колегите си вече са работили по организацията на избори и в общи линии последователността в работата не им е чужда.

    Тази година обаче местните избори се очаква да са по-сложни откъм организация и откъм обучение, както на членовете на СИК, така и за избирателите, заради машинния вот и повечето листи. В малките населени места ще гласуват с три бюлетини-за общински кмет, за съветници и за местен кмет.

    Добромир Якимов посочи, че се надява ЦИК да опрости процеса с отчитане на бюлетините и да раздели протоколите от машинното и хартиеното гласуване.

    ОИК –Хасково ще заседава традиционно в пригодените за това помещения в зала „Дружба“. На първото заседание членовете й отхвърлиха чисто технически задачи, като определяне на работното време, на телефоните на комисията, приемно време, номерация на решенията, маркиране на печати.

    От Комисията ще предложат на общината,която е натоварена с техническото обезпечаване на вота, да им бъдат назначени допълнително двама специалисти и четирима технически сътрудници.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини