От х:

Днес в x:

Общинският съвет да бъде разпуснат, а кметът да си подаде оставката, призоваха от „Възраждане“

    Настоящият Общински съвет да бъде разпуснат и възможно най-бързо да се върви към нови избори, призоваха от „Възраждане“. Според общинският съветник и председател на общинската структура на партията Ясен Колев, кметът на Хасково Станислав Дечев също трябва да подаде оставка, тъй като манипулациите при избора за градоначалник са почти аналогични на тези за общински съветници.

    От „Възраждане“ изтъкнаха, че при повторното преброяване на бюлетините, извършено от вещи лица, само в 30 от общо 152 секции в община Хасково не са открити нарушения. „Това говори красноречиво за това колко манипулирани и тежки бяха тези местни избори“, каза Ясен Колев.

    „Решението на Административен съд – Хасково за касиране на изборите за общински съветници не трябва да бъде обжалвано от Общинската избирателна комисия. ОИК няма моралното право да обжалва този тотално незаконосъобразен акт. Затова нашите представители в ОИК ще гласуват по този начин“. Това заяви на пресконференция днес Ясен Колев. На брифинга присъстваха народният представител Георги Георгиев, общинският съветник и зам.-председател на „Възраждане“ в Хасково Атанас Кръстев и Красимира Христова – организационен секретар на партията в областния град.

    На свое заседание днес от ОИК-Хасково трябва да преценят дали да обжалват решението на административния съд.

    В петък изтича срокът за обжалване на решението на ХАС и след това започваме подготовка за новите избори, каза Георги Георгиев. Той намекна, че в останалите общини на областта също има нарушения при вота през октомври 2023 г., но и в цялата страна. Според експертизата на вещите лица именно Красимира Христова от „Възраждане“ трябва да влезе в Общинския съвет на мястото на Тянка Дякова от „България на регионите“, тъй като се установи пренареждане в мандатите при повторното броене на бюлетините.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      На
      Наблюдение
      39 -28
      14:51, 5 фев 2024
      "Гладни кокошки просо сънуват!" Още малко и ще поискат да станим "руский округ "!
    • 2
      Яв
      Явор
      19 -15
      16:09, 5 фев 2024
      Ясенчо много му порасна работата,че взе да си навира муцуната където не му е работа!Ще си подаде оставката на кукуво лято.
    • 3
      So
      SOS
      16 -11
      18:42, 5 фев 2024
      Тия хора що така кахърни и травматизирани,все едно Кинг-Конг ги е гонил!Хеле оня втория със заешката бърна.
    • 4
      Ян
      Яна
      25 -4
      18:44, 5 фев 2024
      Всичките брадясаха като някви еничари!Млади хубави момчета,пък тръгнаха като хаймани.Обръснете се,изкъпете се,облечете се.Брадите им прошарени,всеки косъм на различна страна.....ужас.А са политици и трябва да са представителни.
      • Зл
        Златко багетата
        10 -1
        07:05, 6 фев 2024
        Правят се на възрожденци.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини