От х:

Днес в x:

В 2/3 от секциите бюлетините за Общински съвет в Хасково са повторно преброени. Една размяна на мандат виси на косъм

Изображение 1 от 3
  Размяната на един мандат в настоящия състав на Общинския съвет на Хасково от "България на регионите" на Златко Марчев в полза на "Възраждане" виси на косъм.

  Днес беше третото заседание в Административен съд Хасково по жалбата на шест политически сили „Ние идваме“, „Възраждане“, Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „България на регионите" и ВМРО за касиране на резултатите. Мотивите за това са множество нарушения, които са допуснати на първия тур на местните избори тази година.

  Съдебната експертиза трябва да докаже дали има разместване в мандатите на общинската квота, броят се и преференциите.

  Съдът остави без уважение исканията, направени от двамата адвокати на жалбоподателите за назначаване на съдебна видео-техническа и графологична експертиза, изискване на документи от ГРАО-оригинални и заверени преписки на оригиналните списъци за определени секции и от Информационно обслужване за приемно-предавателните разписки от секционните протоколи. Без уважение беше оставено и искането вещите лица да се задължат да отбелязват в експертизата си всички видове нарушения, установени при броенето на бюлетините. Вече има произнасяне по исканията в предходно заседание, мотивира се съдия Петър Вунов, който гледа делото.

  В 103 от 152-те секции, в които беше упражнен вота в Хасково на отминалите местни избори, повторното броене е завършило. До момента става ясно, че като по-сериозен резултат от повторната експертиза може да се очаква Коалиция „България на регионите" да се раздели с един общински съветник за сметка на "Възраждане". В момента коалицията имат трима представители в местния парламент , а "Възраждане" -двама.

  Заради продължаващото броене на бюлетини и преференции делото бе отложено за 19 януари.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Го
   Гол тумбак
   25 -7
   16:54, 18 дек 2023
   Много голямо значение няма като ходите на риба за гъби и на майната си когато трябва сега ще ви управлява ДПС
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини