От х:

Днес в x:

Съдът потвърди изборните резултати за кмет на Розино

Административен съд – Хасково потвърди решение на Общинската избирателна комисия в Ивайловград, с което бяха потвърдени изборните резултати за кмет на село Розино на първи тур, съобщиха от Темида.

Съдът е приел, че в случая не са били допуснати съществени нарушения на изборния процес на 29 октомври. От протокола на СИК е установено, че не са постъпили заявления, жалби, възражения и особени мнения, както и че изборите в секцията са били проведени при спокойна обстановка. Документът е бил подписан без възражение или особено мнение от всички членове, представители на различни политически партии с противоположни интереси.

Протоколът не е оспорен и от жалбоподателя, и не са налице доказателства, които да разколебаят доказателствената му сила, се посочва в съдебното решение. Твърденията на оспорващия за нарушения на изборния процес не са доказани в хода на съдебното производство, сочи още в мотивите си съдът.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Ако решението бъде потвърдено и от ВАС, кмет на селото ще остане Мустафа Мустафов от ДПС, който бе подкрепен от 51.61% от гласувалите. На второ място остана Сафие Юсеин от ГЕРБ с 48.39%.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини