От х:

Днес в x:

Жельо Станков остава кмет на Студена, потвърди Административен съд – Хасково

Жельо Станков от ГЕРБ остава кмет на свиленградското село Студена. Това става ясно от решението на Административен съд – Хасково, с което е потвърдено решението на Общинската избирателна комисия в Свиленград, с което са обявени резултатите от изборите за местна власт на 29 октомври, съобщиха от Темида.

Съдът е приел, че в случая не е налице съществено нарушение на процедурата по провеждане на избора, което да е оказало влияние на отразения в оспорения акт краен резултат за действителния вот на избирателите. В тази връзка е констатирал, че от протокола на съответната СИК не се установява да е имало спорове по характера на бюлетините, нямало е отразени постъпили в изборния ден жалби, описани подадени заявления или възражения, забележки, подписи с особени мнения, като протоколът на ОИК – Свиленград, съставен въз основа на данните от секционния протокол, също е без зачерквания, задрасквания, забележки, възражения, особени мнения. Поради това според съда, съмнението на жалбоподателя за допуснати нарушения или за неправилно преброяване на действителни и недействителни бюлетини, не оправдава повторно ръчно преброяване.

В мотивите на съдебното решение се сочи още, че в конкретния случай общият брой действителни гласове е 234, от които кандидатът Жельо Станков е получил 128 действителни гласа, което е с 10 гласа повече от законово необходимия минимум.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини