От х:

Днес в x:

Кметът на Хасково, общинските съветници и кметовете на кметства се заклеха да служат на гражданите. Георги Иванов откри първото заседание като предизборна кампания

    Новоизбраният във втори мандат кмет на Хасково Станислав Дечев от ГЕРБ, членовете на Общинския съвет в предстоящия мандат и избраните на местните избори кметове на кметства в община Хасково положиха днес тържествената клетва за встъпване в длъжност.

    По традиция церемонията откри областният управител на Хасково Гинка Райчева.

    Решенията за избора съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Добромир Якимов. Той пожела на новите кметове и съветници успешен мандат. „Пожелавам ви успешен мандат, защото вашата работа ще бъде успех за всички граждани в общината“, обърна се той към хората в залата.

    След като положиха клетва да се ръководят от интересите на гражданите в работата си, избраниците, които ще управляват в следващите четири години населените места в община Хасково подписаха клетвени листове.
    След положената клетва и от кмета Станислав Дечев областната управителка му връчи символичната огърлица на властта с думите: Тя е тежка, отговорността-също. Носете я с чест и достойнство!

    В първото си слово в новия управленски мандат Станислав Дечев каза: „Преди четири години от тази трибуна заявих, че ще работя за Хасково, за всеки жител на общината-честно и открито. И го направих. Работих за Хасково със сърцето си, правя го и сега, защото за мен Хасково е живот, съдба и кауза“. Кметът благодари още веднъж за подкрепата в кампанията на избирателите.

    Към общинските съветници, които в този мандат са представители на пъстър политически спектър: ГЕРБ, БСП, Възраждане, Български гласъ, Ние идваме, ПП-ДБ, ИТН и България на регионите, той се обърна: Тази зала е място за вземане на конструктивни решения, това е и вашата задача. И им пожела да бъдат на висотата на очакванията на гражданите на Хасково.

    Преди да бъде открито първото заседание на Общинския съвет на Хасково областният управител Гинка Райчев припомни на залата, че днес е 10-и ноември. Преди 34 години България пое по нов път. Случиха се много хубави неща през тези години, но най-хубавото от тях е, че имаме възможност да правим своите лични избори, и тези в полза на обществото. Но така и не се научихме да приемаме избора на други, каза областната управителка. Тя подчерта, че се радва на пъстротата на състава на настоящия Общински съвет, но и се надява, че общинските съветници ще дадат пример как се уважава мнението на другите, защитавайки своята гледна точка. Гинка Райчева изрази вярата си, че в следващите четири години Общинският съвет с мъдрост и разум ще взема решения и ще води политики за благоденствието на гражданите в Община Хасково. В словото си тя преплете и слоганите на всички политически сили от предизборната им кампания, като подчерта, че го прави с вярата, че те ще бъдат изпълнени.

    По традиция първото заседание на новия Общински съвет откри най-възрастният сред съветниците - бившият кмет на Хасково, управлявал общината 16 години Георги Иванов. Освен водач на листата на Български гласъ, той беше и единият от петимата кандидат-кметове в предизборната надпревара за Хасково. На първия тур обаче беше изпреварен за балотаж със Станислав Дечев от независимия претендент за кмет Николай Ставрев.

    Вместо да е насърчително, откриващото обръщение на най-опитния в местното самоуправление в залата, заприлича повече на закриване на предизборна кампания.

    Най-напред Георги Иванов поздрави новоизбраните кметове на с.Клокотница- Данаила Атанасова и на Малево- Делчо Въчев, затова че са прекъснали хегемонията на предходните там „самозабравили се кметове“ и „дерибеи“.

    Той подчерта, че едва 15 % от съветниците в настоящия Общински съвет са на местата си благодарение на работата си в предизборната кампания по представянето на идеи. Останалите посочи, като „възползвали се от благотворителната дейност на партийните финанси“.

    В този тон той нарече застаналите в подкрепа на Николай Ставрев политически формации „сглобка“ и ги обвини, че са раздробили опозицията в тази предизборна кампания.

    Той прогнозира за новия Общински съвет, че ще работи като в Славейковата басня “Орел, рак и щука“.

    Георги Иванов подчерта, че има много въпроси към кмета на Хасково, които ще постави още на следващото-редовно заседание на Общинския съвет.

    След критичния тон, който използва като председател на тържественото първо заседание на Общинския съвет, Георги Иванов продължи по процедура. По регламент беше определена комисия, която да проведе тайния вот за избор на председател на Общинския съвет. От ГЕРБ предложиха избраната от техните редици като съветник Таня Захариев, която председателстваше в последните два мандата местния парламент.

    Общинският съветник от „ПП-ДБ“ Атанас Атанасов предложи за ръководното място Мартин Узунов от „Ние идваме“-формацията, под чиято регистрация в местните избори участваха от местната инициативна група “Спаси Хасково“.

    И тази ситуация беше иронизирана от страна на Георги Иванов, който предложи вотът да е директно за Таня Захариева и да се прескочи цялата процедура.

    В крайна сметка обаче редът беше спазен, а председателят на Общинския съвет на Хасково за трети път ще е Таня Захариева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Бо
      божкеееее
      93 -41
      12:16, 10 ное 2023
      Георги Иванов поздравявал че махнали дерибеите , какъв е този майтап.Той беше най големия дерибей ! Наглоста му няма граници.Защо не го вкараха в затвора този самозабравил се дерибей , защо му се размина така леко и сега да размахва пръст от трибуната наглеца
    • 2
      Ст
      Страх
      45 -59
      14:44, 10 ное 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Кв
        кви са тия глупости
        60 -31
        15:40, 10 ное 2023
        Какво му се радвате на този дърт пръч ? Той ако беше стока града нямаше накрая почти да го изгони с камъни.Минаха осем години и се осефери и си повярва ..Горкия, колко ли го е яд като гледа колко пари минават през общината пък той не може да се разпорежда и да ги ... КРАДЕ. Не ставайте смешни.Щяхте да видите ретейл паркове и Практикер и Бриколаж през крив макарон ако Иванов беше кмет.Щеще да иска пак да ни наказва и възпитава и да събира задължителни дарения и да кани на килимчето ... луди ли сте.Да отива където иска в Германия (разправят доста пари бил имал там) или в Гърция - къщи имал там , да отива където си иска, ама не може да прави бизнес другаде горкия, той може само да краде от наивните жители на Хасково, хахахаха.Нали беше голям бизнесмен?Е, колко му вървеше бизнеса през тези 8 години докато не беше кмет? Нищо! Орева орталъка горкия че останал без пари, след толкова крадене - 16 години !
    • 3
      Ня
      Някой
      37 -49
      15:22, 10 ное 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • За
        за затвора е твоя г-н Иванов
        49 -26
        15:43, 10 ное 2023
        Той плаща обикновено за да говорят добре за него. Призовавам, вкарайте го тоя човек където му е мястото.Нагъл, та нагъл
    • 4
      Bl
      Blessings
      21 -8
      20:12, 10 ное 2023
      Ами не е късно отново да се сдобие с присъда, но този път ефективна. Дерзай, г-н Козел!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини