От х:

Днес в x:

Георги Иванов: Все още не съм осъзнал какво съм постигнал

Изображение 1 от 2

    Състезателят на Спортен клуб по борба „Димитровград“ Георги Иванов постигна преди дни един от най-големите успехи в своята кариера. Европейският шампион в тежка категория до 23 години в от Букурещ през 2023 г. завоюва златния медал в свободния стил на турнира „Дан Колов – Никола Петров“. Той заслужи и пояса „Дан Колов“ от 61-ото издание на големия международен турнир на името на големия български борец.

    За успехите и чувството на радост и гордост, шампионът сподели пред Младен Желязков.

    Георги, първо честито за големия успех. Как се чувстваш, след като стана шампион и спечели пояса „Дан Колов“?

    Радвам се, че постигнах този голям успех! Все още осъзнавам какво ми се случи, защото този пояс са го печелили много големи български борци и аз мога да се наредя до тях. Дай Боже още доста пъти да го печеля и да има много успехи от световни и европейски първенства и олимпиадата.

    Какво означава за теб този пояс като отличие?

    Това е един от най-старите турнири в Европа- 61-во издание, радвам се, че го спечелих. Пожелавам си и занапред всяка година да носим пояса в нашия град- Димитровград.

    Постигна 4 победи. Имаше ли трудна среща, знаем че финала беше спечелен доста бързо?

    Във всички срещи се сборих правилно. Трите срещи ги спечелих с технически туш. Българинът го надвих с 15:4, а с 10:0 надвих австриеца. От този австриец съм губил два пъти. На полуфинала надвих корееца с 5:0. Миналата година не можах да взема медал, в двубоя за трето място паднах от него. На финала победих украинеца, който е медалист от европейски и световни първенства за подрастващи. Подготовката беше трудна и дълга за този турнир. Преди няколко месеца бях контузен, но сега се чувствам в добра форма и се сборих както трябва.

    Какво предстои за теб?

    Още нищо не се знае. Ще изисквам преборвания за европейската квалификация, която е в Баку. Дано от федерацията ми позволят да направя преборванията. По-рано тази година загубих от един руснак, натурализиран осетинец, миналата година го надвих, дано да ми дадат шанс за преборвания. Сега съм в по-добра форма.

    Това ли е целта пред теб- Олимпийска квалификация и след това Олимпиада?

    Да! Това е най-голямата цел! От няколко години мисля за тези квалификации. Доста руснаци надвих, двама-трима надвих едно след друго миналата година, но тази година загубих и сега ще видим федерацията какво ще реши, дали ще ми дадат преборвания.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини