От х:

Днес в x:

Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС

    Георги Иванов - Гонзо е новият президент на БФС. Той получи 235 гласа, а Димитър Бербатов събра 181 на извънредния конгрес на футболната централа, съобщи БНР.

    Общо 469 делегати дадоха своя вот в продължение на два часа в тъмни стаички в четири секции в залата в хотел "Маринела". Три от тях бяха недействителни. За победа на първи кръг бяха нужни 234 гласа. 

    Броенето на вота продължи повече от един час. 

    Иванов и в момента е на работа в БФС, където заема позицията технически директор и отговорник за националните отбори. Иванов получава мандат до 2028 година.

    Втори остана Димитър Бербатов със 181 гласа.  Третото място е за Михаил Касабов с 35. Георги Градев е четвърти в изборите с 6, а накрая са Петьо Костадинов и Георги Захариев с по 4 и Манол Иванов с 1 глас.

    „Сега почва по-трудното, аз работя за всички. Ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола – да променим мнението за БФС, да работим с държавата и да знаете – вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти и се надявам да се класираме на Световното първенство през 2026 г. в Америка“, каза от трибуната като нов президент Георги Иванов.

    Той предложи в неговия Изпълком да влязат Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пеновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Камен Костадинов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров и един член от екипа на Бербатов. 

    Източник: БНР

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини