От х:

Днес в x:

Отложиха делото за изборните резултати в община Димитровград заради отсъствие на адвокат

Административен съд – Хасково отложи разглеждането на делото, в което се оспорват изборни резултати в община Димитровград, съобщиха от Темида.

Процесът беше образуван по жалба на коалиция „България на регионите“ срещу изборните резултати за общински съветници в община Димитровград от 29 октомври, обявени с решение на Общинската избирателна комисия. От политическата формация смятат, че вотът не е отчетен правилно. Получили са 407 гласа, а за да вкарат общински съветник са необходими 410 гласа. Коментираха, че не им достигнали 3 гласа, тъй като имало бюлетини за „България на регионите“, които са били отчетени като недействителни.

На предходното заседание, проведено на 9 ноември, съдия Павлина Господинова одобри назначаването на съдебно-статистическа експертиза. Така се стигна до повторно броене на бюлетините в 5 секции в община Димитровград - в спортна зала „Младост“, читалище „Николай Хайтов“, както и в селата Странско, Скобелево и Здравец.

Днес обаче делото беше отложено, тъй като отсъстваше адвокатът на жалбоподателя, който бил ангажиран по дело в Ивайловград. Процесът ще продължи на 16 ноември от 8:30 часа.

Припомняме, че Административен съд – Хасково разпореди и повторно броене на бюлетините за общински съветници във всички 152 секции в община Хасково. Делото е по жалба на 7 партии и коалиции, а броенето започна от вчера, като е под въпрос дали ще приключи до следващото заседание на 20 ноември.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини