От х:

Днес в x:

Съветниците и кметовете в още три общини положиха клетва

Изображение 1 от 3

    Продължават процедурите по полагане на клетва и встъпване в длъжност на новоизбраните общински съветници, кметове и кметски наместници, избрани на местните избори в региона на Хасково

    Областният управител Хасково Гинка Райчева откри първото заседание днес на новоизбрания Общински съвет в Димитровград. Клетва положиха общинските съветници и избрания за четвърти мандат за общински кмет, Иво Димов, както и кметовете на кметства в общината.

    По традиция най-възрастният общински съветник Иван Евлогиев води първото заседание на новия Общински съвет в Димитровград до избора на титуляр. Мястото се заема за втори път от Гергана Кръстева.

    Първият символен подарък, в качеството си на кмет, Димов поднесе рядко издание на стихосбирката на Пеньо Пенев ” Аз, глас и съвест на епохата”, придружена от голям букет цветя на Гинка Райчева по повод рожденият й ден, който съвпадна с днешното първо заседание на Общинския съвет.

    Заместник- областният управител на област Хасково Митко Петров откри първите заседания на новоизбраните Общински съвети в Харманли и Симеоновград днес.

    Кметът на община Харманли Мария Киркова, кметът на община Симеоновград Милена Рангелова, кметовете на кметства и общинските съветници в двете общини положиха клетва. На заседанието на ОбС-Симеоновград за председател бе избрана Светлана Стоева, а на ОбС-Харманли –бившия шеф на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков, който за први път е влиза в местно самоуправление.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини