От х:

Днес в x:

Отбелязаха Деня на християнското семейство в село Книжовник

Изображение 1 от 6

    С богата празнична трапеза отбелязаха Деня на християнското семейство в село Книжовник. Дамите, които са членове на местното читалище „Изгрев-1900г“, бяха приготвили домашни тестени ястия, част от които ще бъдат показани в кулинарна изложба на 16 декември от 11 часа в голямата зала на читалището.

    „В този ден за нас семейството винаги е било ценност, съумяла да съхрани народността и духовността през годините. Затова нека го посвещаваме на близките си хора и най-вече на родителите си., обърна се към присъстващите на празника секретарят Нели Жечева. 

    Читалище „Изгрев-1900г“ има редица инициативи, които организира през цялата година. В културното средище е сформиран и битов кът. Изделията в него са дарени от местните хора. През летните дни в него се провеждат различни дейности за деца и младежи. 

    На 16 декември освен кулинарната изложба ще бъде организиран и благотворителен коледен базар с ръчно направени изделия, като сувенири и бижута. Средствата от тях ще бъдат дарени за ремонта на църквата в село Книжовник, която отскоро е с нов купол.

    Таня Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини