От х:

Днес в x:

52 двойки от Димитровград повториха отново брачните си клетви в Деня на християнското семейство

    Любовта е търпелива и не е егоцентрична. За това са категорични Радка и Никола Ангелови, които вече 65 години споделят житейския си път. Сключили брак през декември 1958-ма година почти веднага след като се запознали.

    „Още на първото виждане се обикнахме и на другия ден се оженихме. Трябва да има много любов между двамата.  Първоначалната любов трае много време ако е силна. Не само 65 години, може и до 80.“, казва Дядо Никола. Когато се влюбил в съпругата си Радка, времената били бедни. Двамата нямали възможност да вдигнат голяма сватба. Поканили няколко роднини на гости у дома. 65 години по-късно казват, че са успели да постигнат всичко – изградили дом, родило им се дете и посадили дърво. А успешният им брак се дължи на компромиси.

    „Когато се обидим някой път, единият или другият си премълчи, и така минава. Не сме се разделяли, винаги сме заедно, навсякъде се търсим. Един без друг не можем! “, разказва Радка. А Никола допълва с усмивка „Като ме ядоса гледам да премълчавам.“ Възрастният мъж дава единствен съвет към по-младите от него: „ Основното в живота ни е семейството. Да си гледаш жената, децата и другите хора в семейството около теб!“ .

    Днес семейство Ангелови отпразнува своята „желязна“ сватба с 51 други двойки от Димитровград, които са заедно от половин век. Тържеството организира  Общината в Деня на християнското семейство.

    „ Семейството е основата върху която трябва да градим обществото ни. Нищо по-ценно няма от това да напомняме на младото поколение колко е важно да се уважат в семейството, да живеят заедно, съхранени с много любов един към друг. “, обърна се към двойките кметът на Димитровград  Иво Димов. За втора поредна година той събира двойките с дългогодишен брак на специален празничен обяд. Точно както в сватбения им ден семействата бяха посрещнати със хляб и мед. Те отново препотвърдиха клетвите си за вечна вярност пред кмета. Всяко семейство получи и подаръци от Община Димитровград - копие на брачното им свидетелство и специално „златно“ вино. Под звуците на песента „Една българска роза“ на Паша Христова двойки отново се прегърнаха, както в първия си сватбен танц.

    По повод днешния Ден на християнското семейство сключването на граждански брак в Община Димитровград бе безплатно, а кметът Иво Димов бракосъчета 2 нови двойки.

    Мария Ламбова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини