От х:

Днес в x:

Партиите, обжалвали решението за избор на Общински съветници в Хасково: Подготвяйте се за нови избори

Изображение 1 от 4

    Трябва да отидем на нови избори и да докажем, че волята на избирателите е била друга. Така коментира решението на Административен съд Хасково за касиране на изборите за Общински съветници от днес и очакването за реакция на втора инстанция от ВАС общинският съветник и председател на общинската структура на БСП Камен Тодоров на съвместна пресконференция с представители на част от партиите, които обжалваха вота. Той поздрави за решението Административен съд Хасково: С това решение се доказва, че има институции, които работят.

    По думите му има достатъчно доказателствен материал и мотиви, за да се потвърди решението на Административен съд Хасково на втора инстанция.

    Камен Тодоров постави въпроса за актуалността на решенията, които са взети в Общинския съвет на Хасково в настоящия му състав, включително и за избор на председател на местния парламент, и отбеляза, че ако решението на АСХ бъде потвърдено от ВАС, те трябва също да бъдат „касирани“.

    „Надявам се че в ново изборно време в Хасково ще се докаже, че ОбС трябва да бъде в нова конфигурация, в която да се покаже едно по-добро отношение към гражданите“, добави още Камен Тодоров.

    Подготвяйте се за нови избори, обърна се към електората Ростислава Жекова от „ВМРО-Българско национално движение“. Тя също адмирира днешното решение: Адмирации към българския съд, в частност към Административен съд Хасково и по-конкретно към съдия Вунов.

    Общинският съветник Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната“ - Демократична България" коментира: Макар и с бавни и по-малки стъпки, отколкото ни се иска, България започва да се движи в посока на това  да стане правова държава. И днешното решение на съда го доказва.

    Той изказа благодарност към общинския съветник Марин Райчев от „Ние идваме“ и подчерта водещата му роля, която, по думите му, е водила процеса срещу изборното решение на ОИК. „Оставаме единни и продължаваме всички битката заедно“, подчерта Атанасов, визирайки обединението, което беше създадено на местно ниво при издигането на кандидат за кмет на Николай Ставрев от страна на няколко формации, сред които БСП, „Продължаваме промяната-Демократична България“, „Ние идваме“, „Български възход“ и "България за региони“.

    По повод резултатите от повторното преброяване, той коментира:
    Виждаме колко много са се притеснили някои хора, че да оплескат нещата в 120 секции. Атанас Атанасов посочи, че очаква различен вот с машинно гласуване, ако ВАС потвърди решението на Административен съд-Хасково и се стигне до провеждане на нови избори за общински съветници.

    И размяната на благодарности по време на пресконференцията не свърши до тук. В заключение Марин Рачев благодари на всички наблюдаващи и преброяващи в този процес. Към гражданите той се обърна с думите: Гласувайте има смисъл, вашият глас ще бъде зачетен. Дори някой да направи опит той да бъде откраднат, ние всички ще направи всичко възможно това да не се случи, така че демокрацията да бъде водеща и да възтържествува над задкулисието.

    По-рано днес Административният съд на Хасково касира избора за Общински съвет. Решението на съдията от първа инстанция по делото Петър Вунов, в което решението на Общинската избирателна комисия– Хасково от 30 октомври 2023 г. за състава на местния парламент, беше обжалвано от няколко формации :„Ние идваме“, „БСП за България“, „ВМРО-Българско национално движение“, „Възраждане“,„Продължаваме Промяната-Демократична България“ и „България на регионите“.

    То може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред ВАС.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      То
      ТОТО КАУНЬО
      22 -1
      20:34, 1 фев 2024
      Някои хора се мислят за безсмъртни,искат само да влачат.Егото им е безкрайно.Смирете се бе скотОве!!!!!!!!!!
    • 2
      Ве
      Венко
      17 0
      21:19, 1 фев 2024
      На миналите избори,за пръв път се интересуваха толкова хора,дали някой би им дал пари да гласуват за него!
    • 3
      44
      4444
      19 -3
      21:24, 1 фев 2024
      Следващия ОС ще бъде избран само от роднини и познати. Едва ли някой нормален ще си даде зор да участва в този ЦИРК!
    • 4
      Ки
      Кирил
      17 -2
      08:32, 2 фев 2024
      Тези които са с трима съветника ще останат вън от Общ.юсъвег...
    • 5
      Ни
      Нищо
      23 0
      09:16, 2 фев 2024
      Едно голямо нищо. И 5 пъти да избират още , никой не става за нищо.
      За 3 месеца нещо направихте ли. Всички там които сте. Поне 1 нещо направихте ли. Освен да мрънкакате?
    • 6
      Бе
      Безмисленост
      5 -2
      14:15, 2 фев 2024
      Няма смисъл от избори на флашката пише ДПС 5 мандата ГЕРБ 5 мандата Подменената партия 3 мандата да може да прокарва на горните две законите понеже щеше да ги чегърта .Сега им е гадно и да слушат и останалите по един мандат да не се сърдят
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини