От х:

Днес в x:

БСП-Хасково отбеляза 9 септември с поднасяне на цветя

Изображение 1 от 6

    С едноминутно мълчание и поднасяне на цветя пред Паметника на загиналите в борбата срещу фашизма през Втората световна война ръководството и членове на БСП-Хасково отбелязаха 79-ата годишнина от 9-ти септември 1944 година.

    „Вероятно и днес обществото ни ще се раздели в мнението си за тази дата, защото за мнозина тя е  свързана с кардинални промени в страната и с очаквания за изграждане на по-справедливо социално общество. За други 9 септември е черна дата, кървав преврат, довел до ликвидирането на демокрацията. 

    Със сигурност обаче 9 септември 1944 г променя хода на историята и независимо дали подкрепяме или не, тази дата е част от българската история.

    Който е с леви убеждения ще я отбележи. А тези, които не я харесват, нека днес празнуват – Световният ден на красотата. Защото, нали знаете, че „красотата ще спаси света“, коментира заместник-председателят на Общинската структура на БСП Ина Вескова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Кр
      Красивата
      44 -18
      12:43, 9 сеп 2023
      Тя красотата ще спаси света,ама и акъл се иска.Иначе за тая дата няма какво да се каже,освен,че България се променя към по-лошо.Отделно от това,доста достойни хора са ликвидирани или унизени от шайка престъпници дошли на власт!
      • Сс
        сс
        14 -6
        22:10, 9 сеп 2023
        така е.трагична дата е 09.09.
    • 2
      До
      До сс
      11 -11
      22:13, 9 сеп 2023
      А ти си трагедия в две действия!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини