От х:

Днес в x:

Домашен арест за хасковлията, задържан с близо 40 кг марихуана в кабина на тир

Изображение 1 от 4

    46-годишният хасковлия Владимир Иванов, задържан с близо 40 кг марихуана на стойност 158 200 лева, ще бъде освободен под домашен арест. Мярката му бе наложена от съдия Даниела Николова от Окръжен съд – Хасково днес.

    Наркотикът е открит в товарен автомобил, управляван от обвиняемия, който е бил спрян за митническа проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“ на 2 март 2023 г. Марихуаната била разпределена в 64 пакета, които били скрити в матрака на леглото за почивка в шофьорската кабина.

    При разглеждане на мярката за неотклонение прокурорът по делото Валентина Радева пледира обвиняемият да остане за постоянно в ареста. Тя изтъкна, че в случая става дума за умисъл при опита за контрабанда на наркотика, макар Иванов да твърди, че не е знаел за превозвания наркотик. Държавният обвинител заяви, че от дълго време само той е използвал товарния автомобил и до кабината единствено той имал достъп. Освен това пакетите шумолели при допир до леглото и в кабината имало поставени ароматизатори.

    Защитникът на обвиняемия – адвокат Антон Попов поиска клиентът му да бъде освободен под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Юристът представи пред съда медици документи, от които става ясно, че Владимир е претърпял инсулт, инфаркт и има високо кръвно, като заради заболяванията се налагало да приема лекарства и престоят му в арестаподлагал на риск живота му.

    В крайна сметка съдия Николова прецени, че Владимир Иванов трябва да бъде освободен под домашен арест до започване на наказателното дело срещу него.

    Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. При доказване на вина се предвижда наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      До
      Домашен как
      22 -9
      18:35, 6 мар 2023
      Ама той за лична употреба я носи. Вижте колко е болен. Сега е модерно всичко да се лекува с канабинол.Съвсем скоро всички ще са щастливи. Марихуаната ще се продава без рецепта. Вижте ги холандците-весели , щастливи , не им пука кой ги управлява.
    • 2
      Ха
      Ха ха ха
      45 -5
      18:54, 6 мар 2023
      Госпожо Съдия,смешна сте! Колко е рушвета? Багажа си шофьори слагат под леглото и на втория етаж! Нима не забелязва 40кг наркотици! КОРУПЦИЯТА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ!!😃😄
      • До
        До ха ха ха...
        15 -3
        09:10, 7 мар 2023
        Относно рушвета --- питай "Салама", той е посредника ...
      • Ха
        Ха ха ха
        4 -2
        22:29, 7 мар 2023
        Посредника нали знаеш,че винаги е л@йн0,но съдията взема 5,6 бомбета на месец и не му стигат има нужда и от рушвет-м@сти@, а не Съдия!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини