От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста дрогирания тираджия, задържан с кокаин за 777 120 лева

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи дрогирания 39-годишен тираджия, задържан при опит за контрабанда на 6.476 кг кокаин. Тя му беше наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Мъжът беше арестуван на 18 януари 2023 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ с товарен автомобил при опит да изнесе наркотика на стойност 777 120 лева от България в Турция. Установено е, че той управлявал тира след употреба на амфетамин и метамфетамин.

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност.

От събраните към настоящия момент на досъдебното производство доказателства, показанията на разпитаните свидетели и веществени доказателства, е ясно, че е извършил въпросните деяния. Съдът намира, че е налице реална опасност да се укрие или да извърши престъпление като в тази насока взе предвид, че Ф.С. не е трудово, семейно и адресно ангажиран в България.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. За по-тежкото престъпление законът предвижда наказание от 10 до 15 години затвор и глоба до 200 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини