От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста дрогиран водач, задържан за контрабанда на метамфетамин

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 36-годишен турски гражданин, задържан при опит за контрабанда на 212.7 грама метамфетамин. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Наркотикът на обща стойност 5 317 лева бе открит на 19 октомври 2022 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“ в товарен влекач. Тогава мъжът направил опит да пренесе дрогата от Турция в България. Тогава той управлявал превозното средство след употреба на метамфетамин и амфетамин

За по-тежкото престъпление се предвижда от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. От събраните до момента доказателства и разпитани свидетели се установява, че за обвиняемият Р.Д. не се опровергава съществуването на реална опасност да се укрие или извърши престъпление, предвид факта, че същият е чужд гражданин и няма адресна регистрация на територията на страната. Съдът отчете, че и двете престъпления, за които е привлечен в качеството си на обвиняем се отличават с висока степен на обществена опасност.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини