От х:

Днес в x:

Намерили шофьора на катастрофиралия в Козлец автобус по лице на земята и окървавен

    59-годишният шофьор на ученическия автобус, който се заби в крайпътна къща на прав участък днес в село Козлец- Мюджеитин Мурад, бил по очи на пода на автобуса и в кръв. Така го заварил кметът на Козлец Бейнур Кадир малко след 12 часа.

    Мястото на катастрофата е срещу бензиностанция, по натоварения път към Кърджали. Затова, когато чул за инцидента, кметът веднага се отправил към местопроизшествието.

    „Обикалях селото, защото в момента имаме ремонт на пътищата, когато чух, че до бензиностанцията има ПТП, веднага тръгнат натам. Видях ученическия автобус в стената на къщата. До него вече беше техническият ми сътрудник, който беше звъннал и на телефон 112“, разказва за първоначалните обстоятелства, които заварва на мястото кметът Бейнур Кадир.

    При вида на проснатия по очи шофьор, отначало си помислил, че мъжът е получил инфаркти или инсулт и е починал на място. Малко след това обаче видели със сътрудника му че диша. Наплискали го с вода, при което малко по малко мъжът започнал да се съвзема. Когато дошъл в съзнание, дори си спомнил, че изведнъж му причерняло, след което няма спомен за катастрофата, защото очевидно е припаднал.

    По време на катастрофата в автобуса на Средищното училище в с.Конуш имало две деца-седмокласници, които пътували след изпита от НВО по математика в училището си към домовете си в съседното село Зорница. Шофьорът също е от това населено място, разказа директорката на училище "Св.св.Кирил и Методий" Марияна Узунова.

    От Конуш автобусът тръгнал първоначално с три деца. Шофьорът спрял  в Козлец, за да слезе едното от тях. Дори си купил кафе от магазинчето, което е в непосредствена близост до къщата, в която няколко минути по-късно забил превозното средство.

    На удара има свидетели от кафенето. Един от тях е оказал и първа помощ на учениците.

    „Децата, които са се возили в автобуса, са добре, без драскотина, само малко уплашени.“, разказва селският управник.

    Учениците са добре и са прибрани по домовете си, информираха и от училището.

    Къщата, в която се забива автобусът е на 70-годишната Педрие Гюмер. Тя е на ъгъла, точно срещу джамията. Със семейството си обядвали по време на катастрофата. Нищо не усетили първоначално. Едва по-късно им станало ясно, че има ударен автобус в дувара на дома им. По къщата на Педрие няма сериозни щети, освен усукана водосточна тръба.

    „Само човекът да оздравее и децата да са добре. Само това искам, за това ще се моля. Тръбите на къщата ще ги сменим.“, казва Педрие.

    Това не е първият инцидент в дома й, преди време камион за събиране на смет също леко закачил ъгъла на къщата.

    Свидетелите на инцидента от селото казват, че голямата беля се е разминала по чудо, защото непосредствено от ъгъла на къщата, където се е спрял автобусът, започва стръмнина.

    Водачът на автобуса е откаран в съзнание в Хасковската болница, където  му е направен скенер и прегледи. Час след катастрофата излезе и пробата му за алкохол, която е отрицателна, потвърди шефът на Пътна полиция-Хасково главен комисар Димо Чобанов.

    Мъжът е на службата като шофьор на училищния автобус от по-малко от година, но всички в го знаят като опитен  и много съвестен.

    „Той е с много опит, цял живот кара автобус по междуградски линии. Кара бавно и внимателно. Никога не си е позволил да занемари превозното средства.“, казва другият шофьор на училищния автобус Васко Делиев за колегата си.

    От Пътна полиция също потвърдиха, че цялата документация по превозното средство и тази на шофьора са изрядни.

    От училището обаче споменаха, че още през май Мюджеитин Мурад се оплакал, че не се чувства добре-имал замайване и с кръвното му не било нещо наред. Ходил при личния си лекар, който му направил някакви предписания и дори му дал няколко дни почивка.

    Според изискванията по закон професионалните шофьори трябва да минават  задължителен преглед за здравословното си състояние на всеки пет години.

    Каква е точната причина заради която на автобусния шофьор му е прилошало, ще стане ясно след приключване на назначените прегледите в болницата и заключението на медиците.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (18)

    • 1
      Ха
      Хасково
      23 -41
      16:50, 18 юни 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Да
        даеее ДЕБИЛА
        1 -1
        23:45, 18 юни 2021
        ДА, бе те Руснаците направиха ковид ваксина да трепят Руснаците ,
        Американците направиха ковид ваксина да трепят Американците
        ........
        А Кауньте понеже сте "пичове" като видите някоя разпасала се Хасковска мутра
        мушкате опашката между краката и изчезвате с 200 :))
    • 2
      Ил
      Илчева
      22 -28
      17:29, 18 юни 2021
      ЗАЩО НЯМА ПРИДРУЖАВАЩ УЧИТЕЛ В АВТОБУСА ? Защото... Виж коментара
      • Ам
        Ами
        28 -8
        18:12, 18 юни 2021
        След като автобуса остава в Зорница,този придружаващ учител какво ще прави там?Или автобуса ще се върне до Хасково и после пак до селото??А и изобщо къде има такова нещо придружаващ учител??
      • Тъ
        Тъпи парчета
        2 -3
        16:57, 20 юни 2021
        Смешници, защо не направите съпоставка преди как изглеждаше училището и сега как е и как се управлява и тогава да плюете! Всички сте мишки и си заслужавате нелепата съдба!
    • 3
      Въ
      Вън от системата на М. Узунова
      14 -15
      18:20, 18 юни 2021
      коментари на корумпирани директорки като Марияна Узунова , ОПРАВДАВАЩИ СЕ !
      • Гр
        гражданин
        27 -9
        19:33, 18 юни 2021
        А защо директора да е виновен????? И да попитам само,ако имаше учител вътре ,какво щеше да е по-различно???Бе един,а сто и един учители да има в автобуса все си е тая.Или ако имаше учител на този шофьор нямаше да му прилошее... Хора ,спрете с тази злоба ,не вървим на добре!Осъзнайте се
    • 4
      Пр
      причината
      22 -7
      18:46, 18 юни 2021
      Получил е микроинсулт, най-вероятно е ваксиниран скоро.
      • Да
        да
        19 -2
        19:57, 18 юни 2021
        вероятността е голяма. нека да се провери
    • 5
      Гр
      гражданин
      25 -7
      20:05, 18 юни 2021
      Крайно време е да има мандатност на директорите и хората от инспектората,да се спрат тези назначния на мои и твои.
      Всички директори след 10г.в изходна позиция .Другото е тоталитаризъм.Някои надминаха и комунистическия режим.
    • 6
      Ал
      Али Реза
      10 -13
      22:55, 18 юни 2021
      На човека му е прилошало от двете поредни загуби на турския футболен отбор.
    • 7
      Км
      кмета
      5 -3
      09:54, 19 юни 2021
      Такьв безрасьрден шофьор пенсионер на солидни години ,има и в Силен от Войводенец. Как се назначават такива живи бомби не знам а медицинските прегледи са само фиктивно.
    • 8
      No
      Nova
      10 0
      12:58, 19 юни 2021
      Може да се случи на всеки.Прегледи през 5 години е голям период за водачи на МПС.За съжаление в България хората на 60 години страдат от сериозни заболявания.
    • 9
      Пр
      Пример
      13 -2
      20:59, 19 юни 2021
      Пример за това е директорката на 3-та детска градина ГАЛЯ МИЛКОВА тя е от комунистическо време директор
    • 10
      Ей
      Ей затова
      11 -1
      07:45, 20 юни 2021
      трябва мандатност на всички длъжности в образованието - директорки, заместник директорки - всяка година проверовъчен изпит за знанията и уменията им! Повечето са напълно неадекватни, некадърни и неграмотни - обаче за всяка работа си намират кой да им я свърши! Затова им остава много време да пият кафета и да злословят по чужд адрес - как всички други били с претенции, пък те горките само работели! То наистина е нечувано нахалство все други да им вършат работата! Затова след три-четири години - да ходят пак да учителстват и поне нещо да работят!
    • 11
      Вз
      Вземета мерки
      9 -2
      08:08, 20 юни 2021
      А за разтурените любимки по училищата дето се свалят с ученици нещо няма ли да се направи! Може ли такова падение - не стига че образованието е сринато тотално, но и моралът вече го няма. Що за директорка ще допусне такива ненормални отношения - да върти някоя си очички пред учениците, да си върти задника дето почти не се скрива, да си делят публично женички едно мъжле и т.н. Няма място за такива по училищата!!! Боева, спиш ли!
    • 12
      На
      накъде върви работата
      8 -1
      09:48, 20 юни 2021
      Не знам кои как се назначават точно по училищата - имам наблюдения в други сфери. Но на входа на едно училище целодневно стоят и пушат, кискат се и викат като някакви тинейджърки! Преди тумбата беше по скромна - сега е станала огромна! Кафета, цигари - викат, надвикват се! Как и с какви думи се обръщат по между си! А какви кискания и смехове - направо проглушават района с гласовете си! То бива почивки, ама то целодневна седянка става! Ужас да те хване, ако са учителки - как се държат и учат децата!
    • 13
      Ми
      митко
      5 -1
      18:39, 20 юни 2021
      Слава Богу,че човека е добре.Никой не е застрахован от внезапно прилошаване.Но никой ли не забеляза нещо интересно.Явно плюенето е много изморително.Автобуса карал 3 деца,едно до Зорница и т.н.Абе тия толупи от общината зашо не му дадат на човека едно бусче,8 или 11 местно,ами плющи цял автобус.Не е тайна че никога не се пълни и наполовина.Това е чудовищно разхищение.Кой ли плаща скъпата нафта,познайте
    Последни новини