От х:

Днес в x:

10 °C

Община Хасково не е предоставяла терени за незаконната автоморга, разчистват колите

Изображение 1 от 3

  Община Хасково не е предоставяла свои терени, които да се използват за нерегламентирано съхранение на излезли от употреба МПС в областния град. Това заявиха от местната администрация пред Haskovo.net по повод това, че 914 автомобила от общо 1000 се намират в общински имоти край булевард „Никола Радев“.

  Във връзка със случая, на кмета на общината и на собствениците на частните терени са били връчени предписания за разчистване на старите коли, съобщиха преди дни от прокуратурата.

  От кметството казаха, че вече са предприели стъпки в тази насока. Поставени са уведомителни стикери на автомобилите. По закон трябва да се изчака 3 месеца, през които собствениците на колите могат да си ги приберат или преместят. Ако след този срок, не са го направили, то тогава ще бъде уведомена фирмата, с която общината има сключен договор за извозване на излезли от употреба автомобили. Колите ще бъдат преместени на охраняема площадка, където по закон трябва да престоят още 14 дни. Ако евентуално в този период някой собственик отиде да си потърси автомобила, то той дължи таксата за репатриране на автомобила и за престоя на площадката.

  „Ако не бъдат потърсени в срок, тогава вече фирмата може да ги предаде за скрап и да ги третира като отпадък“, обясниха от общината.

  По случая е образувано досъдебно производство за управление на опасни отпадъци. Преписката е на Национална следствена служба и се наблюдава от Районна прокуратура в Хасково. До 2-3 месеца трябва да се прецени дали да бъде повдигнато обвинение.

  Сред обществеността в Хасково е известно, че стотиците автомобили са на хасковлията Ерол, който ги изкупува от хора, които искат да се освободят от тях. Очевидно в случая бизнесменът се е самонастанил в общинските имоти, без да плаща наем.

  Самият Ерол призна, че автомобилите са негови и стоят там, но иска отсрочка, за да си уреди документите и да продължи дейността си на друг негов терен.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Въ
   възмутен
   39 -1
   15:51, 25 фев 2021
   Нека Община Хасково събере наем за времето през което колите/трошките/престояват на общински терен.Да бъде и глобен,че се е самонастанил.Не може ония чичковци от контрола им да глобяват за щяло и нещяло,а на тоя да му се размине.А Общината не е ли сключила договор с него за предоставяне на излезли от строя коли?На площадката има камион на Екопрогрес,коли на МВР и още такива от разни администрации.Май само ни залъгват с разни отсрочки и членчета по разни алинеи.
   Тоя трябва го разселят поне на 20км от Хасково,вреден е.
  • 2
   Го
   гост
   37 0
   16:06, 25 фев 2021
   Егати пародията сте в тая община ! За каква фирма говорите, няма никаква фирма. Има един човек свързан с една партия, който дава едни рушвети когато се наложи и това е. Някой няма ли да влезе в затвора най-накрая, че не си върши работата като му дадат някой лев?
   • Теренът е пълен със скелети на умрели животни: кучета, котки, овце и др. Инвестицията ще бъде неуспешна.
  • 3
   На
   НАП
   24 -1
   16:12, 25 фев 2021
   Данъчна ревизия ще му пуснем ли на неграмотния ?
  • 4
   Ма
   мани мани
   16 0
   16:17, 25 фев 2021
   Хубава работа ама ц......
  • 5
   Чу
   Чуденка
   20 0
   16:43, 25 фев 2021
   Добре де,ако някой у вас се настани и си живее ей така 15 години,ще го търпите ли? Как така,трима кметове го изтърпяха,а?
   • Eролчо си плаща
    7 0
    21:42, 25 фев 2021
    Eролчо си плащаше и никой не го притесняваше.Сега май е спрял с плащанията като Божков и отново се налага да му подскажат , колко и как да отчита.
  • 6
   Az
   Az
   26 0
   16:43, 25 фев 2021
   Смешната Хасковска администрация , за какво взимат заплати да ви се чуди човек.
   Ще гласувам на тия избори за партията която обещае да разпусне половината държавни чиновници на хранилката.
  • 7
   Ко
   Колега
   16 -1
   18:59, 25 фев 2021
   Тук трябва да има процедура по отнемане на незаконно придобито имущество и разчистване на автомобилите в полза на общината.
  • 8
   А
   А
   2 -4
   21:25, 25 фев 2021
   възмутените къде си дават таралясниците? Не възмутените, а те са повече, ги карат там..
  Последни новини