От х:

Днес в x:

Община Хасково не е предоставяла терени за незаконната автоморга, разчистват колите

Изображение 1 от 3

    Община Хасково не е предоставяла свои терени, които да се използват за нерегламентирано съхранение на излезли от употреба МПС в областния град. Това заявиха от местната администрация пред Haskovo.net по повод това, че 914 автомобила от общо 1000 се намират в общински имоти край булевард „Никола Радев“.

    Във връзка със случая, на кмета на общината и на собствениците на частните терени са били връчени предписания за разчистване на старите коли, съобщиха преди дни от прокуратурата.

    От кметството казаха, че вече са предприели стъпки в тази насока. Поставени са уведомителни стикери на автомобилите. По закон трябва да се изчака 3 месеца, през които собствениците на колите могат да си ги приберат или преместят. Ако след този срок, не са го направили, то тогава ще бъде уведомена фирмата, с която общината има сключен договор за извозване на излезли от употреба автомобили. Колите ще бъдат преместени на охраняема площадка, където по закон трябва да престоят още 14 дни. Ако евентуално в този период някой собственик отиде да си потърси автомобила, то той дължи таксата за репатриране на автомобила и за престоя на площадката.

    „Ако не бъдат потърсени в срок, тогава вече фирмата може да ги предаде за скрап и да ги третира като отпадък“, обясниха от общината.

    По случая е образувано досъдебно производство за управление на опасни отпадъци. Преписката е на Национална следствена служба и се наблюдава от Районна прокуратура в Хасково. До 2-3 месеца трябва да се прецени дали да бъде повдигнато обвинение.

    Сред обществеността в Хасково е известно, че стотиците автомобили са на хасковлията Ерол, който ги изкупува от хора, които искат да се освободят от тях. Очевидно в случая бизнесменът се е самонастанил в общинските имоти, без да плаща наем.

    Самият Ерол призна, че автомобилите са негови и стоят там, но иска отсрочка, за да си уреди документите и да продължи дейността си на друг негов терен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Въ
      възмутен
      39 -1
      15:51, 25 фев 2021
      Нека Община Хасково събере наем за времето през което колите/трошките/престояват на общински терен.Да бъде и глобен,че се е самонастанил.Не може ония чичковци от контрола им да глобяват за щяло и нещяло,а на тоя да му се размине.А Общината не е ли сключила договор с него за предоставяне на излезли от строя коли?На площадката има камион на Екопрогрес,коли на МВР и още такива от разни администрации.Май само ни залъгват с разни отсрочки и членчета по разни алинеи.
      Тоя трябва го разселят поне на 20км от Хасково,вреден е.
    • 2
      Го
      гост
      37 0
      16:06, 25 фев 2021
      Егати пародията сте в тая община ! За каква фирма говорите, няма никаква фирма. Има един човек свързан с една партия, който дава едни рушвети когато се наложи и това е. Някой няма ли да влезе в затвора най-накрая, че не си върши работата като му дадат някой лев?
      • Теренът е пълен със скелети на умрели животни: кучета, котки, овце и др. Инвестицията ще бъде неуспешна.
    • 3
      На
      НАП
      24 -1
      16:12, 25 фев 2021
      Данъчна ревизия ще му пуснем ли на неграмотния ?
    • 4
      Ма
      мани мани
      16 0
      16:17, 25 фев 2021
      Хубава работа ама ц......
    • 5
      Чу
      Чуденка
      20 0
      16:43, 25 фев 2021
      Добре де,ако някой у вас се настани и си живее ей така 15 години,ще го търпите ли? Как така,трима кметове го изтърпяха,а?
      • Eролчо си плаща
        7 0
        21:42, 25 фев 2021
        Eролчо си плащаше и никой не го притесняваше.Сега май е спрял с плащанията като Божков и отново се налага да му подскажат , колко и как да отчита.
    • 6
      Az
      Az
      26 0
      16:43, 25 фев 2021
      Смешната Хасковска администрация , за какво взимат заплати да ви се чуди човек.
      Ще гласувам на тия избори за партията която обещае да разпусне половината държавни чиновници на хранилката.
    • 7
      Ко
      Колега
      16 -1
      18:59, 25 фев 2021
      Тук трябва да има процедура по отнемане на незаконно придобито имущество и разчистване на автомобилите в полза на общината.
    • 8
      А
      А
      2 -4
      21:25, 25 фев 2021
      възмутените къде си дават таралясниците? Не възмутените, а те са повече, ги карат там..

    Случаен виц

    Последни новини