От х:

Днес в x:

38 °C

До края на юли разчистват незаконната автоморга в Хасково, строят ограда до стълбове

  Незаконната автоморга край булевард „Никола Радев“ все още не е разчистена. Стотиците бракувани автомобили стоят край пътя, срещу магазин „Сам Марко“. Някои от тях се намират в непосредствена близост до стълбовете за високо напрежение и до електрическата подстанция, както и под жиците.

  Припомняме, че в Районна прокуратура – Хасково е образувано досъдебно производство на 07.08.2020 г. за управление на опасни отпадъци – около 1000 МПС-та, предадени на скрап нерегламентирано. От държавното обвинение заявиха, че разследването по случая продължава. Назначена е екологична експертиза, след изготвянето на която ще се прецени дали да се повдигне обвинение. Предстои разпит на още свидетели. Уточниха, че от РИОСВ-Хасково са разпоредили на община Хасково до края на юли да бъдат разчистени колите и да бъдат депонирани на друго законно място. Процесът по депониране вече е започнал, казаха от прокуратурата.

  За широката общественост е ясно, че бракуваните коли са на хасковлията Ерол Самил и той самият не отрича този факт. Днес екип на Haskovo.net и eTV се опита да разговаря с него и служителите му, но те отказаха и дори се заключиха в преместваем обект, намиращ се до бракуваните коли.

  Междувременно край излезлите от употреба коли се изгражда бетонна ограда, напречно на булеварда, която е на около 2 метра от стълб за високо напрежение. Бетонът е с височина 40-50 см, а идеята на инвеститора била зидът да се надгради с телена мрежа.

  По първоначална информация част от терена край пътя е частна собственост, принадлежаща на собственика на една от близките постройки. В телефонен разговор, строителят, който отказа да се представи, заяви, че възнамерява да бъдат разчистени старите коли и там да се изгради паркинг с чакъл. Той настоя, че е спазен сервитута на стълба, като оградата е изградена на повече от 1,5 метра.

  След репортерско запитване, шефът на ЕСО в Хасково инж. Тошо Тодоров заяви, че ще бъде извършена проверка на място относно строителството на оградата с цел да се установи дали е спазен сервитута на електрическите съоръжения, както и всички строителни процедури.

  От община Хасково заявиха, че при изграждане на масивни огради с височина до 60 см не се изисква разрешение за строеж, но това не изключва необходимостта от съгласуване на строителството с Енергийния системен оператор, който е собственик на стълбовете за високо напрежение.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ха
   Хасково сънджак
   22 -1
   15:44, 28 май 2021
   Общинарите да идат и да си проверят стълбовете за улично осветление! По ул. Дунав на повечето улични стълбове за осветление няма им капачките или някой нарочно ги е свалил и жиците стърчат оголени. Въпрос на време е някое дете да го перне тока.
   • Ай
    Айде де
    7 -4
    17:31, 28 май 2021
    Крадат ги твоите черни братя.
  • 2
   Д
   Д
   37 0
   16:05, 28 май 2021
   Преди около година в едно село в областта намериха незаконна морга с 10-15коли - на този човек му се изсипаха куп институции и го занулиха.
   Пък за Еролчо всички лаят като палета около него и нищо не могат да му направят. Алибито му е толкова здраво , че никой не може до разклати. Ясно е че играе с много големи хора, слуша ги , изпълнява и се отчита.
   Видни са нарушенията и вредите, които нанася неговата дейност, но толкова.
   Реално и на него ще му дойде края , но ще мине време.
   • Бо
    Болярово
    27 0
    16:41, 28 май 2021
    Той пак обещал ,че ще ги махне боклуците там ,до месец юли. Обаче коя година юли никой не казва
  • 3
   Чс
   Чси
   23 -2
   16:11, 28 май 2021
   Интересно,
   Собственикът на имота да иска разрешение от EVN за да си направи ограда ,
   А EVN дали са искали разрешение от собственика на парцела за да поставят стълбове,че и единия по средата на пътя
   За едни може за други не
   • Пп
    ПППП
    10 -1
    16:58, 28 май 2021
    Има много голяма разлика между EVN и ЕСО-МЕР
   • Е като разликата между гроб и дуписа
  • 4
   Ha
   Haskovo
   13 -1
   16:19, 28 май 2021
   Общината къде гледа вече десет дена да камиона на екопрогрес стоят напречно до моста на освобождение до пазара и никой не може да паркира докога ще стоят там
  • 5
   Ha
   Haskovo
   9 0
   16:21, 28 май 2021
   Два камиона
   • Чи
    Чичо Ставри
    5 0
    18:03, 28 май 2021
    Гледа си оная работа.
  • 6
   Га
   Гамизов
   16 0
   18:10, 28 май 2021
   През месец август миналата година е образувано досъдебно производство по данни на прокуратурата. Вече десет месеца то не е приключило! Поради фактическа и правна сложност ли? Срамота.Малко поне достойнство нямат ли в полицията и прокуратурата?
   • Бъ
    бъзз
    7 0
    21:52, 28 май 2021
    Достойнство ли?
    Какво това и колко лева струва?
  • 7
   Аш
   Ашанас
   10 0
   19:26, 28 май 2021
   Сега колите са в с Манастир. След време и там ще стане кочина.
   • Аз
    аз
    0 0
    13:52, 31 май 2021
    вече е голяма кочина
  Последни новини