От х:

Днес в x:

До края на юли разчистват незаконната автоморга в Хасково, строят ограда до стълбове

    Незаконната автоморга край булевард „Никола Радев“ все още не е разчистена. Стотиците бракувани автомобили стоят край пътя, срещу магазин „Сам Марко“. Някои от тях се намират в непосредствена близост до стълбовете за високо напрежение и до електрическата подстанция, както и под жиците.

    Припомняме, че в Районна прокуратура – Хасково е образувано досъдебно производство на 07.08.2020 г. за управление на опасни отпадъци – около 1000 МПС-та, предадени на скрап нерегламентирано. От държавното обвинение заявиха, че разследването по случая продължава. Назначена е екологична експертиза, след изготвянето на която ще се прецени дали да се повдигне обвинение. Предстои разпит на още свидетели. Уточниха, че от РИОСВ-Хасково са разпоредили на община Хасково до края на юли да бъдат разчистени колите и да бъдат депонирани на друго законно място. Процесът по депониране вече е започнал, казаха от прокуратурата.

    За широката общественост е ясно, че бракуваните коли са на хасковлията Ерол Самил и той самият не отрича този факт. Днес екип на Haskovo.net и eTV се опита да разговаря с него и служителите му, но те отказаха и дори се заключиха в преместваем обект, намиращ се до бракуваните коли.

    Междувременно край излезлите от употреба коли се изгражда бетонна ограда, напречно на булеварда, която е на около 2 метра от стълб за високо напрежение. Бетонът е с височина 40-50 см, а идеята на инвеститора била зидът да се надгради с телена мрежа.

    По първоначална информация част от терена край пътя е частна собственост, принадлежаща на собственика на една от близките постройки. В телефонен разговор, строителят, който отказа да се представи, заяви, че възнамерява да бъдат разчистени старите коли и там да се изгради паркинг с чакъл. Той настоя, че е спазен сервитута на стълба, като оградата е изградена на повече от 1,5 метра.

    След репортерско запитване, шефът на ЕСО в Хасково инж. Тошо Тодоров заяви, че ще бъде извършена проверка на място относно строителството на оградата с цел да се установи дали е спазен сервитута на електрическите съоръжения, както и всички строителни процедури.

    От община Хасково заявиха, че при изграждане на масивни огради с височина до 60 см не се изисква разрешение за строеж, но това не изключва необходимостта от съгласуване на строителството с Енергийния системен оператор, който е собственик на стълбовете за високо напрежение.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ха
      Хасково сънджак
      22 -1
      15:44, 28 май 2021
      Общинарите да идат и да си проверят стълбовете за улично осветление! По ул. Дунав на повечето улични стълбове за осветление няма им капачките или някой нарочно ги е свалил и жиците стърчат оголени. Въпрос на време е някое дете да го перне тока.
      • Ай
        Айде де
        7 -4
        17:31, 28 май 2021
        Крадат ги твоите черни братя.
    • 2
      Д
      Д
      37 0
      16:05, 28 май 2021
      Преди около година в едно село в областта намериха незаконна морга с 10-15коли - на този човек му се изсипаха куп институции и го занулиха.
      Пък за Еролчо всички лаят като палета около него и нищо не могат да му направят. Алибито му е толкова здраво , че никой не може до разклати. Ясно е че играе с много големи хора, слуша ги , изпълнява и се отчита.
      Видни са нарушенията и вредите, които нанася неговата дейност, но толкова.
      Реално и на него ще му дойде края , но ще мине време.
      • Бо
        Болярово
        27 0
        16:41, 28 май 2021
        Той пак обещал ,че ще ги махне боклуците там ,до месец юли. Обаче коя година юли никой не казва
    • 3
      Чс
      Чси
      23 -2
      16:11, 28 май 2021
      Интересно,
      Собственикът на имота да иска разрешение от EVN за да си направи ограда ,
      А EVN дали са искали разрешение от собственика на парцела за да поставят стълбове,че и единия по средата на пътя
      За едни може за други не
      • Пп
        ПППП
        10 -1
        16:58, 28 май 2021
        Има много голяма разлика между EVN и ЕСО-МЕР
      • Е като разликата между гроб и дуписа
    • 4
      Ha
      Haskovo
      13 -1
      16:19, 28 май 2021
      Общината къде гледа вече десет дена да камиона на екопрогрес стоят напречно до моста на освобождение до пазара и никой не може да паркира докога ще стоят там
    • 5
      Ha
      Haskovo
      9 0
      16:21, 28 май 2021
      Два камиона
      • Чи
        Чичо Ставри
        5 0
        18:03, 28 май 2021
        Гледа си оная работа.
    • 6
      Га
      Гамизов
      16 0
      18:10, 28 май 2021
      През месец август миналата година е образувано досъдебно производство по данни на прокуратурата. Вече десет месеца то не е приключило! Поради фактическа и правна сложност ли? Срамота.Малко поне достойнство нямат ли в полицията и прокуратурата?
      • Бъ
        бъзз
        7 0
        21:52, 28 май 2021
        Достойнство ли?
        Какво това и колко лева струва?
    • 7
      Аш
      Ашанас
      10 0
      19:26, 28 май 2021
      Сега колите са в с Манастир. След време и там ще стане кочина.
      • Аз
        аз
        0 0
        13:52, 31 май 2021
        вече е голяма кочина
    Последни новини