От х:

Днес в x:

22 °C

Прокуратурата погна хасковлия за незаконна автоморга в Хасково

  За съмнителна автоморга със стотици излезли от употреба автомобили, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

  Част от бракуваните коли са струпани непосредствено под жици с високо напрежение и край електрически стълбове, непосредствено до електрическа подстанция в Хасково. Теренът се намира вляво от булевард „Никола Радев“ в посока от квартал „Бадема“ към „Болярово“, срещу магазин „Сам Марко“.

  Притеснени хасковлии алармираха за случая с опасение, че може да се стигне до много опасна ситуация, припомняйки пожара в автоморга в Хасково отпреди година, при който се получи силно задимяване в града.

  Хасковлии се опасяват, че от старите автомобили има изтичане на масла и течности, които се просмукват в почвата и могат да бъдат опасни за околната среда. В същото време недалече има вододайна зона.

  Освен това има много бракувани автомобили, които се съхраняват на платното на 4-лентовия булевард „Никола Радев“, по който има пътни знаци, забраняващи престой и паркиране на МПС. В района на автоморгата тези пътни знаци липсват. Поне на един от автомобилите – товарен влекач вчера имаше залепен стикер на община Хасково, издаден на 01.02.2021 г. за преместване на излязлото от употреба МПС в срок от 3 месеца.

  Относно собствеността на терена до подстанцията, където се съхраняват част от старите автомобили, отправихме запитване към община Хасково. От там заявиха, че в района на стълбовете до подстанцията има държавен и частни имоти.

  На писмено запитване до РИОСВ-Хасково отговориха, че от страна на институцията са предприети всички необходими мерки. Отказаха обаче повече подробности, тъй като по случая е образувано наказателно производство по чл.353В, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс по описа на Национална следствена служба по описа на Районна прокуратура-Хасково. Разследването е за управление на опасни отпадъци не по установения ред, което се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 2 000 до 20 000 лева.

  За широката общественост е ясно, че автоморгата е на хасковлията Ерол Халим, а до преди близо 3 години старите коли се съхраняваха на терен в близост. Наложи се обаче мъжът да освободи стария имот, тъй като е собственост на друг човек. Купил и парцел в края на „Болярово“.

  Потърсен за коментар Ерол Халим заяви, че е негов част от терена до подстанцията, на който сега съхранява коли. Той призна, че е притиснат от институциите. Настоява обаче да му се даде отсрочка от поне 6 месеца, за да измисли начин да балира колите, да си плати глобите и да започне да работи на чисто на новия терен, за който да получи необходимите разрешителни.

  От пресцентъра на прокуратурата заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство на 07.08.2020 г. за управление на опасни отпадъци – около 1000 МПС-та, предадени на скрап нерегламентирано. Престъплението е извършено в периода от 27.03.2019 г. до 16.01.2020 г. Разпитани са свидетели, извършени са огледи, назначена е автотехническа експертиза. Извършени са множество разпити на свидетели, огледи на място, претърсвания и изземвания, назначена е и е получена автотехническа експертиза, очаква се изготвяне на екологична експертиза. Направени са съвместни проверки с НАП, съвместни проверки с РИОСВ-Хасково, сигнализирано е Министерството на околната среда и водите. Издадено е предписание от РИОСВ-Хасково за прекратяване събирането на МПС-та. Направени са и предписания до собствениците на поземлените имоти за премахване на тези автомобили, включително и на кмета на община Хасково, тъй като по-големият брой МПС-та – около 914 автомобила се намират в имоти собственост на общината. Даден е 3-месечен срок за разчистване на терена. Прокуратурата предстои да прецени в рамките на 2-3 месеца дали да повдигне обвинение, при което може да се стигне до съд.

  Припомняме, че хасковлията Ерол Халим беше глобен и заради съхранението на тонове маркучи на територията на бившия ТЕЦ край Хасково, а от РИОСВ-Хасково се заканиха да му напишат нова санкция, тъй като теренът не е разчистен.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (44)

  • 1
   Pp
   ppp
   88 -5
   16:25, 19 фев 2021
   Този Ерол повече от 20 годени прави каквото си иска, въпреки делата срещу него. Обзалагам се, че плаща здраво където трябва.
   • Го
    гост
    39 0
    18:25, 19 фев 2021
    Хади бакалъм да видим сега...
   • В случая , Аз не съм против Авто-моргата - ако няк... Виж коментара
   • От
    Отчита на ДПС
    39 -3
    21:24, 19 фев 2021
    Отчита на ДПС, а всички мишоци от администрацията се гънат като червеи.Къде е РИОСВ.От тези автомобили изтичат опасни вещества и тотално замърсяват околната среда с дълготраен ефект.За един литър масло или дизел попаднал в почвата , са необходими 100 кубически метра вода за неорализирането на опасността от естествените природни източници/сняг и дъжд/.До кога администрацията , ще се купува от простаци?
   • Сс
    СССР
    13 -3
    21:52, 19 фев 2021
    До госпожа Ана Стоянова има клуб на АЛКОХОЛИКА при поп Златко ЦЪРКВАТА до пазаря и с Лектор Иван Василев Тошев агент и доносник посети го.
  • 2
   Ан
   анархия на гърба на дъжавата
   79 -2
   16:26, 19 фев 2021
   Кой е този хубавец,че толкова години разиграва институции и хора?!Кой го крепи този мошеник и нарушава всички правила и норми.Играе си на котка и мишка с институциите.Интересното е,че не се намери форма,член,алинея да я затворят тази автоморга.Явно плаща на правилните хора и му спасяват кожичката на въпросния господин Ерол.Завладял двата края на гр.Хасково и си прави каквото поиска.Държавните люде бездействат.Общината си дала земите везвъзмездно!!!Да даде и на други хора за нещо полезно,а не да ни трови този мизерник.Сутрин палят масла и гуми,целия град задимен,мирише на изгорели гуми.Отделно продава и авточасти.Има ли право на това?Касови бележки не издава.Искал отсрочка от 6месеца?!Ега ти наглостта!!!Коли,камиони спрени на булеварда.Пречат на движението.Преди няколко дни снигорините не могат да изчистят заради неговите бракми.Като се премести в другия край на Болярово ще е същото.Направо да го изселват този барабар с трошките му.
   • 11
    111
    4 0
    17:47, 20 фев 2021
    В много голяма грешка сте,не плаща на никого на него му плащат защото работи за правилните хора.
   • Ал
    Александра
    9 -1
    11:02, 21 фев 2021
    Правилните хора, за които семейството на г-н Халим денонощно работи да му намерят подходящо място, да поставят ограда, да насипят площадката с чакъл за защита на почвата и да построят малка работилница за дейностите с маслата и горивата.
  • 3
   Ге
   ГЕРБ + ДПС = вечна дружба ВНЛ
   60 -4
   16:33, 19 фев 2021
   Кирливия за това се е ослушвал , ползвал е имот под наем и имот на общината. А Станчо тъпия малоумен кмет къде е спал , след като имот на общината се използва за незаконно сметище в продължение на години ? А умната прокуратура сега ли го забеляза това сметище ?
  • 4
   Св
   Светлин-на Ламбо син
   48 -3
   16:37, 19 фев 2021
   Абре хора-Вие за ДПС чували ли сте? АД познавате ли? Ами *********?
   Горката БЪЛГАРИЯ!!!!! А днес е 19.02!!!!!!
  • 5
   Ла
   Ламбо-син на Светлин
   27 -1
   16:39, 19 фев 2021
   От кога Ш..и думичката Ш.ши е забранена?
   • Мл
    Младият
    9 -1
    11:24, 20 фев 2021
    Откакто haskovo.net стана стълб в подкрепата си към ГРОБ.
  • 6
   А.
   А.В.
   27 -2
   16:45, 19 фев 2021
   Споко, ще минат изборите и всичко ще се "оправи".
  • 7
   Да
   ДАНЧО КАЛАЙДЖИЯТА
   60 0
   16:46, 19 фев 2021
   Ами докато няма обесени на центъра за корупция, така ще е
  • 8
   На
   НАБОРА
   24 -33
   17:22, 19 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Яш
    яша НАБОРЕ
    24 -5
    17:27, 19 фев 2021
    И аз искам да се явявам чистач, но не ми дават на мене
   • Да
    Да питам
    36 0
    18:59, 19 фев 2021
    А защо плащаш еко такса като регистрираш МПС.Нали това е презумпцията държавата да ти го извози когато спреш да го ползваш.
   • На
    НАСАКОТО ЯКАТА
    9 -1
    23:42, 19 фев 2021
    Ко,ко речИ ? За паркиране по улици и тротоари на бракувани автомобили си има "мотивираща" глоба ,за да не го правиш .Така че пробвай с нещо друго да оправдаеш този който е направил автоморга незаконно .
   • До
    До на сако яката
    1 -1
    22:24, 20 фев 2021
    И след приличната глоба какво правиш с чурука?
  • 9
   Ма
   Малкия Череп
   32 0
   17:26, 19 фев 2021
   Еххх, Плеши, Плеши, Ерол се опъна на Доматеното момче дето го беше страх да иде в казармата, защото си беше забравил вазелина и ти го погна.
   Сега ще ви разкажа една приказка. Приказка за една прокурорка в средната категория на женското сумо. И така, живяла тази прокурорка и взела, че се се омъжила за един плешив прокурор. Който пък живеел по това време с жена от най - древната професия. Та при тази прокурорка дошло делото на бащата на един руснак. Който му пращал хранителни добавки в затвора. Макар, че полицаите доказали всичко, баща му си признал, същата дама спряла делото срещу неизвестен извършител. И срещу 500 лв. Да, не е печатна грешка - 500 български лева, мили деца. В съучастие с един адвокат с тежка логоневроза. Същият този адвокат бил почти умрял от глад. Но в съучастие с тази дама се позамогнал. Е, с по 200 - 300 лв, но всеки си има сега недостатъци, нали така? В Хасково да не се разплащате с мидени черупки?
   #НиеСмеСилата!
   #МутриВън!
  • 10
   Дп
   Дпс
   45 -2
   17:26, 19 фев 2021
   Помните ли за човека от Любимец,ако не се лъжа.За 46 коли му бяха отишли от 5 институции.А тука за какво говорим?
  • 11
   До
   До Яшко
   8 -4
   17:40, 19 фев 2021
   Чисти бе, кой ти пречи. На него кой му дава?
  • 12
   Дж
   Джем
   52 -2
   18:30, 19 фев 2021
   На плпощадката има отпадъци от около 50000 излезли от употреба МПС, хаотично подредени по 4 коли една върху друга, а около тях е истинска кочина. През нощта от автоморгата излизат глутници кучета, пияни и дрогирани орки. Недопустимо е до жилищни квартали и до електрическа подстанция да има такова бунище.
   • Ам
    АмериканскиХойКосмат
    9 -25
    19:00, 19 фев 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 13
   Pp
   ppp
   29 0
   18:44, 19 фев 2021
   Преди години като се сетиха за този се премести по - близо до града, след този шум който се вдига сега очаквам да си стовари боклука в двора на икономиката.
  • 14
   Сп
   СПУТНИК
   32 0
   19:09, 19 фев 2021
   Дейността ,която се упражнява тук е много нужна
   и полезна .Някой трябва да го прави,някой трябва да
   събира боклука.Проблемът тук е ,че господинът Ерол
   го прави абсолютно незаконно и показно не спазва никакви правила и норми.Миналата година имаше пожар откъм южния край на моргата до подстанцията добре ,че пожарната дойде навреме иначе половината хасковски села щяха много за дълго да останат без ток,но по притеснителното е ,
   че властимащите си затварят очите.В България законите се прилагат избирателно/тука има - тука нема/ продължавайте по същия начин и скоро няма да има кого да управлявате .
   ПРАВОСЪДИЕТО Е СПОЙКАТА НА НАЦИЯТА
   ТОЧНО ЗА ТОВА ХОРАТА СА ОТВРАТЕНИ И СЕ ИЗНАСЯТ
   ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ЕРОЛ,А В ТЕЗИ КОЙТО МУ ПОЗВОЛЯВАТ
  • 15
   Го
   Голям Хасковски Пич
   7 -3
   19:09, 19 фев 2021
   Аз съм Лорд с 20 годишна трошка ,
   който мрази авто-моргите :))
  • 16
   Хи
   Химената
   15 -9
   19:30, 19 фев 2021
   Вечер орките претапят нетал и правят брадви и други оръжия !
   • Да бе , видях една орка да носи вагрянка-та в една чанта на рамо
    ......
    халхабер си нямате малоумните скотове колко температура трябва за да топиш стомана
    ....
   • Хи
    Химената
    6 -7
    22:13, 19 фев 2021
    Орките са под земята и изпомзват топлите течения , така топят жигули и правят оръжия за руския пазар.
  • 17
   Хи
   Химената
   16 -20
   19:34, 19 фев 2021
   Ането , бясна м****я такава , тез коли от 30 годин... Виж коментара
  • 18
   Уй
   Уйтинат
   10 -22
   20:21, 19 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 19
   Тъ
   тъпи кауни
   22 -7
   21:41, 19 фев 2021
   Тъпи хасковски кауни, всичко Мара втасала и п...та си сресала. Цялата ви държава е такава. Ерол е само едно зрънце от мозайката наречена ЛАЙНАРИЯ. Лъжете , крадете и с магарета се е..те, какво искате, каквито сте вие такъв е и Ерол, такава ви е и цялата държава. Айде пийте си скапаната рИкия със скапаната салата и чукайте дебелите си и грозни жени , а тези за които гласувате и ги избирате в парламента ще продължават да се гаврят с вас и ще ви пикаят на главите - ПРОСТ НАРОД ТЪПА ДЪРЖАВА.
  • 20
   🤣🤣
   🤣🤣🤣🤣🤣
   10 -19
   22:46, 19 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Щото тогава двигателя става наистина само за старо... Виж коментара
  • 21
   Ан
   Анета Кутелова
   16 -17
   04:27, 20 фев 2021
   Само цитирам абзаци от публикацията...
   - притеснени хасковлии алармираха..., с опасение за няква ситуация...
   - хасковлии се опасяват..., че щели да изтекат масла в почвата...
   Хасковлията си гледа интереса и му дреме на каскета... Това, определено е поръчкова журналистика, която цели да настрои общественото мнение в определена посока..
   В допълнение- не познавам този турчин и не съм чувал за него, но статията вони, че не се трае...
   Има си общински власти, да вземат отношение...
   • Толкова много хора завиждат на Ерол. Ами ако го нямаше кой щеше да събира излезлите от употреба коли? Ерол не получава евро средства за дейността си и затова е трън в очите на много хора. Работи непрекъснато и той и синовете му. Тези, които го плюят като падне снега или катастрофират защо звънят на Ерол, а не на институциите? Защото като каже нещо Ерол - думата му не става на две - идва и помага. А държавата, която трябва да помогне я няма. Ерол е много трудолюбив и добър човек - не го плюйте!
   • За
    Замислете се
    17 0
    12:22, 20 фев 2021
    В района на същата автоморга има още 2 подобни, които също придават части. При тях обаче няма подобна бъркотия, оградени са и са подредени. Защо и той не може така?
   • 12
    123
    4 0
    13:52, 20 фев 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 22
   Не
   Нема такава държава
   5 -9
   10:40, 20 фев 2021
   Здравейте! Представете си всички тези стари коли о... Виж коментара
  • 23
   Ии
   ииии въх
   20 -6
   11:26, 20 фев 2021
   Тоя пък Ерол събрал цялата рода да пише коментари и да го защитава , кво е туй чудо бе ....
  • 24
   Пе
   Пешо
   13 -2
   12:28, 20 фев 2021
   За N-ти път тоя излиза с номера,че щял да търси начин да балира.
   Ама докато има будали да му се връзват..........
  • 25
   До
   До Пешо
   15 0
   12:48, 20 фев 2021
   Едните наистина са големи будали, които Ерол лъже повече от 20 години., а другите са много корумпирани, който не вярва да снима с дрон.
  • 26
   Ре
   Реалис
   9 0
   17:42, 20 фев 2021
   Благодарение на олигофрените които работят в държавните институции и техните корумпирани началници,такива като ярол си ги разиграват,ако не е така докажете. В момента има два крана и тир на улицата.но и общината и полицията са страхливеци, само чакат да дойде края на месеца и да си вземат заплатките

  Хороскоп за 27.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
  27 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
  27 фев 2021
  Последни новини