От х:

Днес в x:

Прокуратурата погна хасковлия за незаконна автоморга в Хасково

    За съмнителна автоморга със стотици излезли от употреба автомобили, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

    Част от бракуваните коли са струпани непосредствено под жици с високо напрежение и край електрически стълбове, непосредствено до електрическа подстанция в Хасково. Теренът се намира вляво от булевард „Никола Радев“ в посока от квартал „Бадема“ към „Болярово“, срещу магазин „Сам Марко“.

    Притеснени хасковлии алармираха за случая с опасение, че може да се стигне до много опасна ситуация, припомняйки пожара в автоморга в Хасково отпреди година, при който се получи силно задимяване в града.

    Хасковлии се опасяват, че от старите автомобили има изтичане на масла и течности, които се просмукват в почвата и могат да бъдат опасни за околната среда. В същото време недалече има вододайна зона.

    Освен това има много бракувани автомобили, които се съхраняват на платното на 4-лентовия булевард „Никола Радев“, по който има пътни знаци, забраняващи престой и паркиране на МПС. В района на автоморгата тези пътни знаци липсват. Поне на един от автомобилите – товарен влекач вчера имаше залепен стикер на община Хасково, издаден на 01.02.2021 г. за преместване на излязлото от употреба МПС в срок от 3 месеца.

    Относно собствеността на терена до подстанцията, където се съхраняват част от старите автомобили, отправихме запитване към община Хасково. От там заявиха, че в района на стълбовете до подстанцията има държавен и частни имоти.

    На писмено запитване до РИОСВ-Хасково отговориха, че от страна на институцията са предприети всички необходими мерки. Отказаха обаче повече подробности, тъй като по случая е образувано наказателно производство по чл.353В, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс по описа на Национална следствена служба по описа на Районна прокуратура-Хасково. Разследването е за управление на опасни отпадъци не по установения ред, което се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 2 000 до 20 000 лева.

    За широката общественост е ясно, че автоморгата е на хасковлията Ерол Халим, а до преди близо 3 години старите коли се съхраняваха на терен в близост. Наложи се обаче мъжът да освободи стария имот, тъй като е собственост на друг човек. Купил и парцел в края на „Болярово“.

    Потърсен за коментар Ерол Халим заяви, че е негов част от терена до подстанцията, на който сега съхранява коли. Той призна, че е притиснат от институциите. Настоява обаче да му се даде отсрочка от поне 6 месеца, за да измисли начин да балира колите, да си плати глобите и да започне да работи на чисто на новия терен, за който да получи необходимите разрешителни.

    От пресцентъра на прокуратурата заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство на 07.08.2020 г. за управление на опасни отпадъци – около 1000 МПС-та, предадени на скрап нерегламентирано. Престъплението е извършено в периода от 27.03.2019 г. до 16.01.2020 г. Разпитани са свидетели, извършени са огледи, назначена е автотехническа експертиза. Извършени са множество разпити на свидетели, огледи на място, претърсвания и изземвания, назначена е и е получена автотехническа експертиза, очаква се изготвяне на екологична експертиза. Направени са съвместни проверки с НАП, съвместни проверки с РИОСВ-Хасково, сигнализирано е Министерството на околната среда и водите. Издадено е предписание от РИОСВ-Хасково за прекратяване събирането на МПС-та. Направени са и предписания до собствениците на поземлените имоти за премахване на тези автомобили, включително и на кмета на община Хасково, тъй като по-големият брой МПС-та – около 914 автомобила се намират в имоти собственост на общината. Даден е 3-месечен срок за разчистване на терена. Прокуратурата предстои да прецени в рамките на 2-3 месеца дали да повдигне обвинение, при което може да се стигне до съд.

    Припомняме, че хасковлията Ерол Халим беше глобен и заради съхранението на тонове маркучи на територията на бившия ТЕЦ край Хасково, а от РИОСВ-Хасково се заканиха да му напишат нова санкция, тъй като теренът не е разчистен.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (44)

    • 1
      Pp
      ppp
      88 -5
      16:25, 19 фев 2021
      Този Ерол повече от 20 годени прави каквото си иска, въпреки делата срещу него. Обзалагам се, че плаща здраво където трябва.
      • Го
        гост
        39 0
        18:25, 19 фев 2021
        Хади бакалъм да видим сега...
      • В случая , Аз не съм против Авто-моргата - ако няк... Виж коментара
      • От
        Отчита на ДПС
        39 -3
        21:24, 19 фев 2021
        Отчита на ДПС, а всички мишоци от администрацията се гънат като червеи.Къде е РИОСВ.От тези автомобили изтичат опасни вещества и тотално замърсяват околната среда с дълготраен ефект.За един литър масло или дизел попаднал в почвата , са необходими 100 кубически метра вода за неорализирането на опасността от естествените природни източници/сняг и дъжд/.До кога администрацията , ще се купува от простаци?
      • Сс
        СССР
        13 -3
        21:52, 19 фев 2021
        До госпожа Ана Стоянова има клуб на АЛКОХОЛИКА при поп Златко ЦЪРКВАТА до пазаря и с Лектор Иван Василев Тошев агент и доносник посети го.
    • 2
      Ан
      анархия на гърба на дъжавата
      79 -2
      16:26, 19 фев 2021
      Кой е този хубавец,че толкова години разиграва институции и хора?!Кой го крепи този мошеник и нарушава всички правила и норми.Играе си на котка и мишка с институциите.Интересното е,че не се намери форма,член,алинея да я затворят тази автоморга.Явно плаща на правилните хора и му спасяват кожичката на въпросния господин Ерол.Завладял двата края на гр.Хасково и си прави каквото поиска.Държавните люде бездействат.Общината си дала земите везвъзмездно!!!Да даде и на други хора за нещо полезно,а не да ни трови този мизерник.Сутрин палят масла и гуми,целия град задимен,мирише на изгорели гуми.Отделно продава и авточасти.Има ли право на това?Касови бележки не издава.Искал отсрочка от 6месеца?!Ега ти наглостта!!!Коли,камиони спрени на булеварда.Пречат на движението.Преди няколко дни снигорините не могат да изчистят заради неговите бракми.Като се премести в другия край на Болярово ще е същото.Направо да го изселват този барабар с трошките му.
      • 11
        111
        4 0
        17:47, 20 фев 2021
        В много голяма грешка сте,не плаща на никого на него му плащат защото работи за правилните хора.
      • Ал
        Александра
        9 -1
        11:02, 21 фев 2021
        Правилните хора, за които семейството на г-н Халим денонощно работи да му намерят подходящо място, да поставят ограда, да насипят площадката с чакъл за защита на почвата и да построят малка работилница за дейностите с маслата и горивата.
    • 3
      Ге
      ГЕРБ + ДПС = вечна дружба ВНЛ
      60 -4
      16:33, 19 фев 2021
      Кирливия за това се е ослушвал , ползвал е имот под наем и имот на общината. А Станчо тъпия малоумен кмет къде е спал , след като имот на общината се използва за незаконно сметище в продължение на години ? А умната прокуратура сега ли го забеляза това сметище ?
    • 4
      Св
      Светлин-на Ламбо син
      48 -3
      16:37, 19 фев 2021
      Абре хора-Вие за ДПС *************? АД познавате ли? Ами *********?
      Горката БЪЛГАРИЯ!!!!! А днес е 19.02!!!!!!
    • 5
      Ла
      Ламбо-син на Светлин
      27 -1
      16:39, 19 фев 2021
      От кога Ш..и думичката Ш.ши е забранена?
      • Мл
        Младият
        9 -1
        11:24, 20 фев 2021
        Откакто haskovo.net стана стълб в подкрепата си към ГРОБ.
    • 6
      А.
      А.В.
      27 -2
      16:45, 19 фев 2021
      Споко, ще минат изборите и всичко ще се "оправи".
    • 7
      Да
      ДАНЧО КАЛАЙДЖИЯТА
      60 0
      16:46, 19 фев 2021
      Ами докато няма обесени на центъра за корупция, така ще е
    • 8
      На
      НАБОРА
      24 -33
      17:22, 19 фев 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Яш
        яша НАБОРЕ
        24 -5
        17:27, 19 фев 2021
        И аз искам да се явявам чистач, но не ми дават на мене
      • Да
        Да питам
        36 0
        18:59, 19 фев 2021
        А защо плащаш еко такса като регистрираш МПС.Нали това е презумпцията държавата да ти го извози когато спреш да го ползваш.
      • На
        НАСАКОТО ЯКАТА
        9 -1
        23:42, 19 фев 2021
        Ко,ко речИ ? За паркиране по улици и тротоари на бракувани автомобили си има "мотивираща" глоба ,за да не го правиш .Така че пробвай с нещо друго да оправдаеш този който е направил автоморга незаконно .
      • До
        До на сако яката
        1 -1
        22:24, 20 фев 2021
        И след приличната глоба какво правиш с чурука?
    • 9
      Ма
      Малкия Череп
      32 0
      17:26, 19 фев 2021
      Еххх, Плеши, Плеши, Ерол се опъна на Доматеното момче дето го беше страх да иде в казармата, защото си беше забравил вазелина и ти го погна.
      Сега ще ви разкажа една приказка. Приказка за една прокурорка в средната категория на женското сумо. И така, живяла тази прокурорка и взела, че се се омъжила за един плешив прокурор. Който пък живеел по това време с жена от най - древната професия. Та при тази прокурорка дошло делото на бащата на един руснак. Който му пращал хранителни добавки в затвора. Макар, че полицаите доказали всичко, баща му си признал, същата дама спряла делото срещу неизвестен извършител. И срещу 500 лв. Да, не е печатна грешка - 500 български лева, мили деца. В съучастие с един адвокат с тежка логоневроза. Същият този адвокат бил почти умрял от глад. Но в съучастие с тази дама се позамогнал. Е, с по 200 - 300 лв, но всеки си има сега недостатъци, нали така? В Хасково да не се разплащате с мидени черупки?
      #НиеСмеСилата!
      #МутриВън!
    • 10
      Дп
      Дпс
      45 -2
      17:26, 19 фев 2021
      Помните ли за човека от Любимец,ако не се лъжа.За 46 коли му бяха отишли от 5 институции.А тука за какво говорим?
    • 11
      До
      До Яшко
      8 -4
      17:40, 19 фев 2021
      Чисти бе, кой ти пречи. На него кой му дава?
    • 12
      Дж
      Джем
      52 -2
      18:30, 19 фев 2021
      На плпощадката има отпадъци от около 50000 излезли от употреба МПС, хаотично подредени по 4 коли една върху друга, а около тях е истинска кочина. През нощта от автоморгата излизат глутници кучета, пияни и дрогирани орки. Недопустимо е до жилищни квартали и до електрическа подстанция да има такова бунище.
      • Ам
        АмериканскиХойКосмат
        9 -25
        19:00, 19 фев 2021
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 13
      Pp
      ppp
      29 0
      18:44, 19 фев 2021
      Преди години като се сетиха за този се премести по - близо до града, след този шум който се вдига сега очаквам да си стовари боклука в двора на икономиката.
    • 14
      Сп
      СПУТНИК
      32 0
      19:09, 19 фев 2021
      Дейността ,която се упражнява тук е много нужна
      и полезна .Някой трябва да го прави,някой трябва да
      събира боклука.Проблемът тук е ,че господинът Ерол
      го прави абсолютно незаконно и показно не спазва никакви правила и норми.Миналата година имаше пожар откъм южния край на моргата до подстанцията добре ,че пожарната дойде навреме иначе половината хасковски села щяха много за дълго да останат без ток,но по притеснителното е ,
      че властимащите си затварят очите.В България законите се прилагат избирателно/тука има - тука нема/ продължавайте по същия начин и скоро няма да има кого да управлявате .
      ПРАВОСЪДИЕТО Е СПОЙКАТА НА НАЦИЯТА
      ТОЧНО ЗА ТОВА ХОРАТА СА ОТВРАТЕНИ И СЕ ИЗНАСЯТ
      ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ЕРОЛ,А В ТЕЗИ КОЙТО МУ ПОЗВОЛЯВАТ
    • 15
      Го
      Голям Хасковски Пич
      7 -3
      19:09, 19 фев 2021
      Аз съм Лорд с 20 годишна трошка ,
      който мрази авто-моргите :))
    • 16
      Хи
      Химената
      15 -9
      19:30, 19 фев 2021
      Вечер орките претапят нетал и правят брадви и други оръжия !
      • Да бе , видях една орка да носи вагрянка-та в една чанта на рамо
        ......
        халхабер си нямате малоумните скотове колко температура трябва за да топиш стомана
        ....
      • Хи
        Химената
        6 -7
        22:13, 19 фев 2021
        Орките са под земята и изпомзват топлите течения , така топят жигули и правят оръжия за руския пазар.
    • 17
      Хи
      Химената
      16 -20
      19:34, 19 фев 2021
      Ането , бясна м****я такава , тез коли от 30 годин... Виж коментара
    • 18
      Уй
      Уйтинат
      10 -22
      20:21, 19 фев 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 19
      Тъ
      тъпи кауни
      22 -7
      21:41, 19 фев 2021
      Тъпи хасковски кауни, всичко Мара втасала и п...та си сресала. Цялата ви държава е такава. Ерол е само едно зрънце от мозайката наречена ЛАЙНАРИЯ. Лъжете , крадете и с магарета се е..те, какво искате, каквито сте вие такъв е и Ерол, такава ви е и цялата държава. Айде пийте си скапаната рИкия със скапаната салата и чукайте дебелите си и грозни жени , а тези за които гласувате и ги избирате в парламента ще продължават да се гаврят с вас и ще ви пикаят на главите - ПРОСТ НАРОД ТЪПА ДЪРЖАВА.
    • 20
      🤣🤣
      🤣🤣🤣🤣🤣
      10 -19
      22:46, 19 фев 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Щото тогава двигателя става наистина само за старо... Виж коментара
    • 21
      Ан
      Анета Кутелова
      16 -17
      04:27, 20 фев 2021
      Само цитирам абзаци от публикацията...
      - притеснени хасковлии алармираха..., с опасение за няква ситуация...
      - хасковлии се опасяват..., че щели да изтекат масла в почвата...
      Хасковлията си гледа интереса и му дреме на каскета... Това, определено е поръчкова журналистика, която цели да настрои общественото мнение в определена посока..
      В допълнение- не познавам този турчин и не съм чувал за него, но статията вони, че не се трае...
      Има си общински власти, да вземат отношение...
      • Толкова много хора завиждат на Ерол. Ами ако го нямаше кой щеше да събира излезлите от употреба коли? Ерол не получава евро средства за дейността си и затова е трън в очите на много хора. Работи непрекъснато и той и синовете му. Тези, които го плюят като падне снега или катастрофират защо звънят на Ерол, а не на институциите? Защото като каже нещо Ерол - думата му не става на две - идва и помага. А държавата, която трябва да помогне я няма. Ерол е много трудолюбив и добър човек - не го плюйте!
      • За
        Замислете се
        17 0
        12:22, 20 фев 2021
        В района на същата автоморга има още 2 подобни, които също придават части. При тях обаче няма подобна бъркотия, оградени са и са подредени. Защо и той не може така?
      • 12
        123
        4 0
        13:52, 20 фев 2021
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 22
      Не
      Нема такава държава
      6 -9
      10:40, 20 фев 2021
      Здравейте! Представете си всички тези стари коли оставени на всякъде из града бракувани и без номера , гледката ще е като от филма лудия Макс ! Ерол не ви е виновен . Повечето ударени автомобили отиват при него и на други такива места . По добре се интересувайте за новите продадени общински места като паркове, детски площадки и други зелени площи! Замислете се дейността му е полезна . По скоро трябва да измислят закон за сельовците , бракува си колата или смазана ,държи я пред блока или на улицата ! Какво правим събираме тройките на пътя .Аз лично познавам хора ,които си купуват нова тройка от борсата ,а старата не им дава сърце бракувана на пътя стои. При ПТП тази кола няма застраховка регистрация , чакаме застрахователя да се смили от гаранционния фонд!!!
    • 23
      Ии
      ииии въх
      20 -6
      11:26, 20 фев 2021
      Тоя пък Ерол събрал цялата рода да пише коментари и да го защитава , кво е туй чудо бе ....
    • 24
      Пе
      Пешо
      13 -2
      12:28, 20 фев 2021
      За N-ти път тоя излиза с номера,че щял да търси начин да балира.
      Ама докато има будали да му се връзват..........
    • 25
      До
      До Пешо
      15 0
      12:48, 20 фев 2021
      Едните наистина са големи будали, които Ерол лъже повече от 20 години., а другите са много корумпирани, който не вярва да снима с дрон.
    • 26
      Ре
      Реалис
      9 0
      17:42, 20 фев 2021
      Благодарение на олигофрените които работят в държавните институции и техните корумпирани началници,такива като ярол си ги разиграват,ако не е така докажете. В момента има два крана и тир на улицата.но и общината и полицията са страхливеци, само чакат да дойде края на месеца и да си вземат заплатките
    Последни новини