От х:

Днес в x:

Осъдиха мъж за незаконна автоморга с 30 коли

56-годишен мъж е осъден за незаконна автоморга в симеоновградското село Свирково, съобщиха от Прокуратурата.

Д.С. е признат за виновен за това, че в периода от 9 март 2020 г. до 14 август 2020 г. е съхранявал 30 излезли от употреба автомобили на нерегламентирано място. Той не спазил минимални технически изисквания към площадките за събиране и съхраняване на излезлите от употреба моторни превозни средства, а именно да са с непропусклива повърхност, да разполагат със съоръжения за събиране на разливи, утаители и съоръжения за обезмасляване, както и с необходимите такива за третиране на води, включително и на дъждовни.

Обвиняемият е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районен съд-Харманли, на Д.С е наложено наказание „пробация“ със следните мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с периодичност на явяване и подписване на осъдения пред пробационния служител два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

Прокуратурата ще уведоми РИОСВ-Хасково, за предприемане на действия по компетентност за премахване на излезлите от употреба автомобили.

Определението на съда е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ка
    Калоян
    39 -5
    12:47, 9 мар 2022
    Не си е платил на съответните органи такса спокойствие.... Тях ги е яд, че припечелва без да им се отчита!!
    • Не
      Не е от ДПС
      34 -3
      13:50, 9 мар 2022
      Калояне, в област Хасково, ДПС управлява всички процеси и Делянчо трепери, като мокра мишка от тях.Има един Еролчо, който в миналото беше криминално проявен, а сега е бизнесмен , топ специалист на автоморгите и направи стотици декари земя в Хасково и село Подкрепа, нищожни за земеделски дейност.Бизнесменчето се отчита на агите и си прави каквото си знае.Да попитаме, къде е РИОСВ-Хасково и защо трябва да му търпим гадостите.
      Другия юнак е един Филипчо, с депо на ЖП гарата и също прави глупости и сее мръсотии. Никой не го проверява как изпълнява евро директивите и изискванията за съхранение, търговия и превоз на ADR продуктите, демек опасни вещества.От както мутрата дойде на власт , та чак до днес екологията е тема табу.Нека нечестно спечелените пари да ги дават завбъдеще за лекарства.
  • 2
    Ба
    Байо
    24 0
    14:35, 9 мар 2022
    Като гледам Ерол как отговоря на споменатите изисквания, мале мале...
    Колите му са дори по булеварда.
    Гори тапицериите и кабелите с стопанския двор, екология пръщи от всякъде.
    Обаче алибито е много яко, никой не може да му каже нещо, камо ли да го санкционира.
    От статията е видно , че има механизъм за регулиране на такъв тип дейност, но май действа умишлено избирателно.
    За едни може , за други не.
  • 3
    ИТ
    И тук е мястото
    13 0
    14:45, 9 мар 2022
    Да зададете въпроса тоя директор на РИОСВ със представителни функции ли е там или просто трябва да имаме един човек на една работа???
  • 4
    На
    На Мустафата баджанака
    3 -2
    15:02, 9 мар 2022
    Мене т.ва ко ма бърка
  • 5
    Оф
    Оффф
    17 0
    15:53, 9 мар 2022
    Много е хубаво в нашата европейска държава ,зад теб да стои някоя партия. Тогава бързо от кокошкар ставаш "бизнесмен" ..после милионер .А този с 30-те коли няма гръб и сега ще усети цялата тежест на закона
  • 6
    Ма
    МАЙКА ВИ
    11 -2
    17:51, 9 мар 2022
    Голямо престъпление,ужас...някои убийци с години не ги съдят,а тоя завалия ще го търсят за подписка...гривна забравихте да му сложите..
Последни новини