От х:

Днес в x:

Регистрираха шофьори с алкохол и дрога, двама пешеходци пострадаха в Харманли

Две бързи и едно досъдебно производства срещу водачи нарушили Закона за движение по пътищата са образувани през денонощието в Районното полицейско управление на Хасково. И двете са срещу водачи на 53г. и 45г., заловени от полицаите да управляват колите си след употреба на алкохол. Използваните технически средства са отчели съответно 1,35 и 1,72 промила в издишания въздух. Досъдебното производство е срещу водач на 18г, шофиращ по улиците на областния град „Фолксваген“ след употреба на амфетамин и метаамфетамин. Младият шофьор е отказал кръвна проба за химически анализ и е задържан до 24 часа.

Пак за притежание на дрога е задържан младеж от Хасково. Вчера в 13,30 часа териториалните полицаи от управлението са извършили проверка в дома на 21-годишният на улица „Драма“. В една от стаите са намерени 2 чанти със суха изсушена листна маса с тегло 200 грама – марихуана. Момчето предал дрогата на разследващите с протокол по стартиралото бързо производство.

Две катастрофи са регистрирани през вчерашния ден в Харманли.

Без опасност за живота е 75-годишна пешеходка след инцидент на пътя в харманлийското с.Болярски извор. Около 13,50 часа 20-годишен водач на лек автомобил „Форд“ от с.Иваново е ударил жената докато правил маневра на заден ход. Пострадалата е настанена в хасковската болница.

Съставен акт, образувано е досъдебно производство. Няколко часа по-късно-към 17,20 часа на улица „Ив.Вазов“, 28-годишна харманлийка е управлявала „Фолксваген“, като с предната част на колата при потегляне е ударила пешеходец на 27 години. Той е прегледан и освободен за домашно лечение. Съставен е акт на шофьорката.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ал
    Александра
    12 0
    12:15, 9 мар 2022
    През 2021г. в гр. Хасково не бяха извършени проверки (при наличие на два криминални отдела към РУ Хасково и ОД на МВР) на лицата, които приготвят, съхраняват, продават и пушат амфетамин и метамфетамин в жилищни сгради при домашни условия
  • 2
    Ко
    Коментиращ
    4 0
    12:31, 9 мар 2022
    И какво от това, хващате ги , после пак по пътищата двойно по-дрогирани!

Още новини

Последни новини