От х:

Днес в x:

Нова глоба за Ерол заради маркучите в ТЕЦ-а, стоят вече година и половина

    Нова глоба се предвижда във връзка с тоновете излезли от употреба гумени изделия за автомобилната индустрия, които вече година и половина стоят в недостроения ТЕЦ край Хасково. Това съобщи директорът на РИОСВ-Хасково инж. Тонка Атанасова.

    Припомняме, че нерегламентираното сметище на територията на частния имот се образува през септември 2019 година, а Haskovo.net писа за случая няколко пъти. По-късно от Районна прокуратура в Хасково извършиха проверка, но отказаха да образуват досъдебно производство по случая заради липса на данни за престъпление от общ характер. Така материалите бяха изпратени по компетентност в екоинспекцията за преценка за налагане на административна санкция.

    Още миналата година бяха наложени две наказателни постановления от по 7 000 лева. С едното беше наказано софийското дружество „Екобултрейд“ ЕООД, за това, че е предало отпадъците в ТЕЦ-а, а с другото - „Ерко Метал Инвест“ ЕООД, което ги е приело, въпреки че няма необходимия документ за извършване на дейности с отпадъци. Хасковската фирма с управител Ерол Халим имаше срок до края на януари 2021 г. да разчисти терена, за което му е било връчено предписание, но това не е направено.

    Заради неизпълнението на предписанието от РИОСВ-Хасково ще му бъде наложено ново наказателно постановление. Предвидената по закон глоба е между 2 000 и 20 000 лева, заяви инж. Тонка Атанасова. Тя коментира, че имат проблем с въпросния хасковлия, тъй като не могат да си съберат глобите и тази дейност я възлагат на НАП.

    Инж. Атанасова уточни, че предстои от РИОСВ-Хасково да извършат нова проверка през следващите 10-15 дни в частния имот, който е собственост на дружество, обявено в несъстоятелност. Ще бъде дадено предписание на новия собственик на ТЕЦ-а за разчистване на имота в определен срок.

    Потърсен за коментар Ерол Халим заяви, че има готовност да изнесе маркучите, но проблемът е, че няма къде да ги предаде, защото никой не ги иска. Приел отпадъците с цел да ги продаде за гранулиране и да изкара пари, но това не се получило.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Со
      СонИ
      76 -1
      16:20, 3 фев 2021
      Това е единственния човек в Хасково, които където и да се засели прави бунище. Незнам как е позволено на място където има електроцентрала да има и бунище за коли край оградите....
      • 24
        246
        72 -2
        16:43, 3 фев 2021
        Този примат го закрилят ДПС осра половината окръг и не искат до го глобят или накарат да си изчисти лайната .Минете през с.Манастир и вижте какво се случва там около бензиностанцията почти на главния път.
      • Бъ
        Българските гори умират
        39 -1
        19:56, 3 фев 2021
        А в горските стопанства е като кутия с червеи.
        Всички шефове на горски стопанства са от ДПС
        ,с благословията на ГЕРБ.
        Гори се режат,унищожават и изнадят в Турция и Гърция безогледно и напълно незаконно.
        Хората на ДПС с фалшиви дипломи за средно образование,са отдавна милионери.
        Вижте във всяка една община на хасковска ,а всяка област.
      • Ду
        ДуПеСар-а от Горското
        8 -10
        23:17, 3 фев 2021
        Затова пак Ще гласуваме за Гроб/ДуПиСе
        и да си запазим службата и далаверата
    • 2
      Пр
      прости коментиращи
      41 -10
      16:53, 3 фев 2021
      Ерол е стара лисица и си е направил сметката , че по-малко пари ще даде да си плати глобите отколкото космическите рушвети дето му искат за да не го закачат отговорните институции. Въпрос на математика.
      • Ако му се ударят едни хубави п***и и един бой
        следващия път на 50% гаранция че няма да го прави
        ......
        Не е 100% , понеже в Гроб/ДуПиСе, вече не се знае кой е мъж и кой жена :))
    • 3
      Го
      гост
      42 0
      18:26, 3 фев 2021
      Какво нещо е да си вързан с някоя партия и да правиш бизнес! Законите не важат, това е положението. После защо казвали, че не сме правова държава. Ами защото не сме.
    • 4
      Нн
      ннн
      29 0
      19:53, 3 фев 2021
      Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава... ?
    • 5
      55
      55555
      28 -1
      21:23, 3 фев 2021
      за тези нередности са виновни единствено държавните институции. по точно олигофрените които работят там. за жалост те си вземат заплатките всеки месец независимо каква работа са свършили. незнам до кога ще е така!!!!!
      • 66
        66
        1 -8
        09:08, 4 фев 2021
        Ти, нали си много умен - прочете ли горните комент... Виж коментара
    • 6
      Ас
      Асковлия
      12 -2
      08:47, 4 фев 2021
      Цялата държава я превърнаха в сметище отровиха почвата водите въздуха, които бяха най-чистите в европа Тошкооооо къде сии
    • 7
      То
      Тошко африкански
      15 0
      10:32, 4 фев 2021
      Собственик на имот с/у 4- ти стопански двор с години не можеше да влезе във владение.Държавни институции - ала ,бала.Пълен та......шак.И Ерол си разиграва коня.Това може да го направи човек със здрав гръб.Не му пука от никой.Ето това е държавата ,в която живеем.Иначе политиците се пъчат и от устите им заучени фрази и ако ги слушаш излиза,че светът в който живеем е песен .Хак да ни е,ние сме аи виновни.Стадо с чобанин.
    Последни новини