От х:

Днес в x:

8 °C

БСП иска предсрочно освобождаване на управителя на Онкоболницата в Хасково

  Управителят на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково д-р Матей Матеев да бъде освободен предсрочно, поискаха общинските съветници от представителна група на БСП в Хасково. Искането им е внесено като извънредна докладна записка.

  Мотивът им за това е, че д-р Матей Матеев едновременно е управител на Онкоболницата и на МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

  „Прекалено дълго време се нарушава закона. Съгласно чл.20 от Закона за публичните предприятия това не е разрешено“, заяви общинският съветник Богдан Кирилов. Той уточни, че за случая още преди време са сигнализирали в Общинския съвет, чрез многократни запитвания към кмета на общината, но управляващото мнозинство не е взело отношение по казуса.

  Въпросът е бил повдиган и на комисии, включително и по време на заседания на Общинския съвет, допълни общинският съветник Камен Тодоров.

  Искането на БСП е било входирано днес следобед и минути по-късно беше разгледано на предварително насроченото заседание на Постоянната комисия по обществен ред и законност.

  Председателят на комисията Иван Минев заяви, че е трудно да се вземе решение от днес за утре и да се освободи управител на болница в условията на пандемия, а и друг е моментът дали има реални основания за това. Той беше на мнение, че е важно да се чуе решението на ресорната Здравна комисия, която вече е заседавала и няма да има възможност да разгледа докладната, която е внесена в последния момент.

  Общинският съветник Тодор Кръшков, който е член на ПК по обществен ред и законност, заяви, че при предсрочното освобождаване на д-р Матеев, то той ще може да се съсредоточи само върху работата си в МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград и ще бъде полезен на болницата, в която има и Ковид отделение.

  В крайна сметка ПК по обществен ред и законност гласува да допусне докладната записка да влезе в дневния ред за разглеждане на заседанието на Общинския съвет и я подкрепи с 4 гласа „за“ и 3 „въздържали се“. Крайното решение за освобождаване на управителя на Онкото д-р Матеев ще бъде взето утре на онлайн заседанието на местния парламент.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Не смеем да се борим с дрогата по улиците на Хасково , оть там бат Къньо Маймуната и Тенчо Сервитьора за ни бият
   ....
   Затва гледаме да онодим някой доктор - жертва от тия дето няма закрила
  • 2
   66
   666
   31 -1
   20:13, 25 фев 2021
   В момента така нареченият КЪНЧО МАЙМУНАТА вече не е никакъв нещата стоят по съвсем различен начин има едно разместване което не знаят хората човекът който командва в Хасково се казва ТЕНЧО ЛИЛЯНОВ
   • То
    Тони Бонбона
    15 -2
    21:32, 25 фев 2021
    Малкият Марикон какво командвал ??
   • АБ
    А бе нещо са бъркаш
    21 -1
    21:33, 25 фев 2021
    Човека зад Тенчо Лиляновнму викат червеният полковник Величко Минев!
   • Гъ
    ГЪДИ ГЪДИ
    11 -3
    02:44, 26 фев 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
   Ко
   Колио
   3 -1
   22:00, 25 фев 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   00
   007
   4 -6
   22:41, 25 фев 2021
   Не знам за тенчовци и Минев и тен подобни но в града има едно лице което наистина внася респект и уважение и страх сред всички бизнесмени милионери мафиоти и така нататък едно ВКР на име МАРИН който директно контактува и заповядва на задкулисието в Народна Реоублика България хора които са в час с нещата знаят за кого говоря и кого споменаван.....
   • Аа
    АА
    5 -4
    08:03, 26 фев 2021
    Да не е марин димитров / /.
  • 5
   Ко
   Кой
   2 0
   19:12, 26 фев 2021
   Кой е този б****к защото не се сещаме само с името Марин?

  Още новини

  Хороскоп за 13.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
  13 апр 2021
  Последни новини