От х:

Днес в x:

7 °C

Затварят част от бул. "България“ и няколко улици за санитарна сеч и ремонти

Изображение 1 от 2

  Част от бул. „България“ в централната му зона ще бъде затворен в събота по плана за санитарната сеч на крайречните тополи. От Община Хасково уточниха, че движението ще бъде преустановено в участъка по булеварда от моста до Съдебната палата до пешеходния мост до зала „Дружба“ .

  Резитба на тополите, които представляват опасност за хората и движението, ще започне в 8 ч. сутринта и ще продължи до приключване на сечта на опасните тополи, намаляване височината на останалите до 30% и оформяне на короните на дърветата. Движението на автомобилите ще се извършва по ул.“Преслав“ в посока ул.“Добруджа“.

  Отново в събота, 27 февруари, временно ще бъдат затворени за движение и паркиране улиците:„Патриарх Евтимий“ и „Хаджи Димитър“.

  Причината е неотложен ремонт на дъждоулавящите шахти. В тези райони също ще има санитарна сеч. Ще се използва възможността и за смяна на осветителни тела от уличното осветление.

  Гражданите, които паркират на ул.“Патриарх Евтимий“ трябва да преместят автомобилите си от там преди 8 часа в събота, за да не пречат на аварийните работи и за да не се стига до инциденти.

  За времето на ремонтните работи ще бъде отворен изход към бул.“Съединение“ от ул.“Патриарх Евтимий“.

  Местата край реката на Хасково, по които се премахват част от тополите, ще бъдат залесени отново.

  Тези видове тополи са хибридни и животът им от порядъка на 40-50 години, след това стават опасни за минувачите.

  611 тополи по поречието на реката ще бъдат подрязани до 30% от височината им. 63 са опасни тополи, част от тях вече са премахнати.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ор
   Орфей 30
   9 -1
   17:50, 25 фев 2021
   Целия кв.Орфей плаче за санитарна сеч.Клоните удрят санировката на блоковете при силен вятър
   • Хк
    хклиоуи
    7 -1
    19:54, 25 фев 2021
    Отрежете ги сами,във ваш интерес е,ако чакате общинатаима да чакате много.
  • 2
   Го
   Горския
   9 -4
   19:12, 25 фев 2021
   След 04.04 почваме Санитарна сеч
   и на Мутри и на Бейове
   и на техните ятаци в Общината , Областната Управа и Свинарника на Заптиетата
   .....
   Щом за тополите може и за корумпирания боклук може
   • Фт
    фтдрт
    4 -4
    19:56, 25 фев 2021
    Пъзльо,ти ли ще режеш?
   • Ма
    Май само на думи си силен
    4 -4
    20:01, 25 фев 2021
    В действителност си сигурно един плашипутак!
   • Го
    Госки 2
    1 0
    12:56, 26 фев 2021
    Пламен горския и Георги Гарваново .Внимавайте какво си пожелавате .
  • 3
   Аа
   АА
   3 0
   08:22, 26 фев 2021
   Колкото пари се дават за тези тополи , ако се даваха за озеленяване щяхме да сме РАЙ .
  • 4
   Ив
   Иван
   3 0
   13:54, 26 фев 2021
   Какво се случва с дървесината, доста и големи дървета се отрязани .... тополите не са евтини и са качествена дървесина , не са за отопление ?

  Хороскоп за 16.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  16 апр 2021
  Последни новини