От х:

Днес в x:

Затвориха улицата край EVN заради резитба на дървета

    Санитарна сеч започна на дървета по тротоара край улица „Добруджа“ в Хасково. Кастренето е стартирало още днес сутринта, но продължаваше и в ранния следобед.

    Дейностите се изпълняваха от десетина служители на общинското предприятие „Екопрогрес“. Те бяха изрязали клоните на 6 дървета в пространството между EVN и ЕСО. Кастренето е предприето, тъй като дърветата са били опасни, а някои от клоните се бяха вплели в електрическите проводници.

    Някои от служителите събираха клоните и ги товареха в камион, други метяха уличното платно. Предстои отпадъчният материал да бъде извозен до депото край хасковското село Гарваново. По-дебелите отпадъци ще бъдат използвани за печките за отопление в общинските бази в Хасково, каза ръководителят на бригадата.

    Заради сечта има поставени временни пътни знаци. Едните са срещу ДКЦ 1 (Първа поликлиника), а другите срещу магазин „Килера“. Преминаването по трасето е възможно само до сградата на EVN. Очакванията са дейностите да приключат до края на работния ден.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      И
      И
      14 -4
      15:56, 5 яну 2023
      Тези дърва сега ли им е сезона да се режат или на някой му трябват дърва за камината , замислете се , стига герб само ви залъгва с лъжите си .
    • 2
      Ко
      коко джамбо
      8 -2
      18:54, 5 яну 2023
      Каква санитарна сеч ве!Те режат направо на поразия.Явно трябва да осигурят някаква работа на работниците си,и се чудят какво да измислят.Има места в града,където есента изрязаха 30 годишни дървета,липи,направо ги отрязаха от ствола.Остана само дънера да стърчи без клони!Щели да пораснат!!!!Кога?След 20 години.
    • 3
      Ня
      Някой
      0 0
      10:58, 6 яну 2023
      Ние които живеем на ул"Гоце Делчев" 24-30 -- блока сме подали заявление още преди 4 години за санитарна сеч на две дървета които клоните им висят опасно, но и до ден днешен няма резултат.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини