От х:

Днес в x:

Премахнаха уличните телефони от общинските площи в Хасково

    Премахнати са уличните телефони от общинските площи в Хасково. Това установи репортерска проверка след изтичане на 14-дневния срок, даден от Община Хасково за демонтаж на съоръженията.

    Припомняме, че в края на ноември миналата година след запитване на Haskovo.net, от местната администрация съобщиха, че е било изпратено писмо от кмета Станислав Дечев до телекомуникационния оператор, чиято собственост са съоръженията. Ставаше дума за 13 обекта в областния град, разположени на общинска територия. В последните години голяма част от апаратите не работеха и предимно се използваха за лепене на афиши. 

    Причина за исканото премахване беше това, че разрешителните за поставяне са изтекли, но и решение от 30 септември 2021 г. на Комисията за регулиране на съобщенията, с което бяха отменени задълженията за осигуряване на обществени телефонни апарати.

    В тази връзка, от телекомуникационния оператор уведомили Общинската администрация, че са започнали демонтажа на телефоните още преди почивните дни през декември. Днес липсваха съоръженията в пешеходната зона срещу театъра и до близкото кафене, както и в зелената площ зад Бизнес центъра.

    Все още има останали обществени телефонни апарати, но те са закрепени на сгради, които не са общинска собственост.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      А
      А
      26 -1
      16:00, 5 яну 2023
      А лафките на Пеев кога или те не пречат ...
    • 2
      Ту
      тутуууут
      7 -1
      18:59, 5 яну 2023
      И без друго никой не ги ползваше.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини