От х:

Днес в x:

Общината: Уличните телефони в Хасково трябва да бъдат премахнати до 14 дни

Уличните телефони в Хасково трябва да бъдат премахнати в 14-дневен срок, съобщиха от Община Хасково. В тази връзка вчера е изпратено писмо от кмета Станислав Дечев до телекомуникационния оператор, чиято собственост са съоръженията.

Става дума за 13 обекта в областния град. Някои от тях са във вид на кабинки и се намират на тротоари, други са закрепени на сгради. Много от тях са изпочупени или не работят. През последните години по тях предимно се лепяха афиши, без да се използват по предназначение. Разрешителните за поставяне са изтекли, казаха от общинската администрация. Освен това, с решение №350 от 30 септември 2021 г. на Комисията за регулиране на съобщенията се отменят задълженията за осигуряване на обществени телефонни апарати.

От Община Хасково са провели и разговор с оператора, от където са уверили, че уличните телефони ще бъдат премахнати в срок. Иначе има предвидени санкции за неизпълнение.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    браво, обаче
    33 -1
    11:47, 29 ное 2022
    Ако искате чист град време е да се замислите и за навсякъде залепените табели с реклама за ремонт на покриви и всякакви други услуги.Глобявайте ги тия хора като не поставят рекламите си на указаните за целта места.Много е просто това да се направи.Хич не се оправдавайте.Много е грозно.Хайде да отворим приказка и за залепените некролози навсякъде.Къде сте видели в цивилизования свят навсякъде по улиците да има разлепени некролози ... Много е потискащо, и без това измираме и оставаме малко.Хайде общината да вземе мерки. И като разчистим всичко това градът ни ще стане много по приятно място за живеене.Все от някъде трябва да се започне.Дерзайте общината, идват избори.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини