От х:

Днес в x:

7 °C

Ковид леглата запълнени в Хасково на 100 %, нови 9 места откриват в Белодробната болница

Изображение 1 от 2

  9 нови Ковид легла ще бъдат разкрити със заповед на директора на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково д-р Веселин Калфов от 26 -ти февруари. Така общият брой на леглата за пациенти с усложнения, заразени с коронавирус в клиниката стават 29. Към днешна дата д-р Калфов съобщи за 100 % заетост на Ковид местата.

  Това се дължи на резкия скок през последната седмица на новозаболелите, на факта, че болничният престой на хората с Ковид е по-продължителен, но и на този, че до хоспитализация стигат все повече хора в тежко състояние. Според д-р Калфов има сериозна тенденция болни със симптоми за коронавирус да не се подлагат на изследване, за да избегнат карантината, да разчитат само на домашно лечение, дори и при задълбочаващо се здравословно състояние.

  В частната клиника „Хигия“ в Хасково са хоспитализирани 9 души, доказани с Ковид, едно е свободното легло там, посочи д-р Ясен Янев.

  По-голяма интензивност през последните дни в Ковид отделенията отчитат и от МБАЛ-Хасково. Над 100 легла заети има в трите обособени Ковид сектора там-във Второ вътрешно отделение, в Инфекциозното и в бившата физиотерапия до АГО. Средният оборотът на настаняване на местата, определени за лечение на коронавирус, е 10 души."Около 10-12 души изписваме средно на ден, но и толкова настаняваме", уточни изпълнителният директорът на болницата д-р Георги Гелов.  Той увери, че хората с усложнения  които имат нужда от медицински грижи, няма да бъдат връщани. Медикът посочи, че МБАЛ-Хасково има възможност да увеличи местата за настаняване на болни от Ковид до 187 легла, което е 50% от легловия капацитет на лечебното заведение.


   

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ги
   Гилад Ацмон
   10 -27
   15:53, 25 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Мл
    Младок
    38 -12
    15:58, 25 фев 2021
    Ще помоля подобни идиотщини да бъдат изтривани.Това си е чиста психиатрична диагноза.Подобни индивиди,нека да заповядат в болницата и да видят как хората се задушават и близките им тъгуват,и да започнат да им обясняват подобни глупости.
   • Дъ
    Дъртак
    3 -2
    05:56, 26 фев 2021
    Абе Младок казах ти пиеш си хапчетата копаеш си градината и в другите дворове не гледаш.Не обиждаш не се психираш спираш кафето.А тая болница дето е ползваш за опорка 90% от докторите са търгаши.Отдавна докторите които разбираха и лекуваха се пенсионираха.Така че леко се напъва ще получиш някое заболяване после не се знае имали доктор нямали.А забравих ти си с връзки.Аман от идиоти
  • 2
   Ко
   Кольо
   16 -19
   16:04, 25 фев 2021
   Цял ден си мъча тъпата глава да измисля каква е причината цял свят да подлудее ?
   Държави и системи ,които са откровено противопоставящи се ,да не казвам врагове, имат еднакъв подход към пандемията ???!!!
   Кой успя да ги накарат да пеят в един хор ?
   Да унищожават икономиките си и да тормозят народите си…
   Колко силен трябва да е Той или Тя/Причината/ ???!!!
   Странно…
   • Хи
    хич не е странно
    14 -3
    17:51, 25 фев 2021
    Населението на света наближава 8 милиарда! Това е причината, хич не е странно.Затова и гледаме към Марс.Тука вече всичко по***хме, айде от мен да мине ще го кажа по културно - изцапахме.И сега гледаме към Марс.Там да идем да изцапаме.
   • Ха
    Хаха
    8 -2
    19:08, 25 фев 2021
    Прости, прости, тия 7.700.000.000 милиарда могат да имат по 1 декар място за всеки в. Австралия, нейната територия е горе долу толкова... Най-голямата глупост е, че земята е пренаселена
   • Гн
    Гневен
    8 -2
    20:42, 25 фев 2021
    С изказването си за зелени паспорти ******* буквално се самоуби! Тоя тулуп служи на Новия ред и само пари са му в главата! Видите ли, вълшебните зелени паспорти щели да ни позволят да не предоставяме отрицателни PCR тестове! Един зелен коридор за социопата от Банкя и вся герберска нагла и крадлива сволоч! Да се измитат по-бързо от властта! С нетърпение чакам изборите да им дам червен картон завинаги!…
  • 3
   Ма
   Мария
   27 -11
   16:07, 25 фев 2021
   Подготвят плебса за „лошата новина преди изборите“. Датата на изборите вече е насрочена. Пикът на „епидемията“ обаче може да се намества според нуждите. Ще го натаманят по най-рационалния начин. Гербавите от всичкото най умеят да правят избори, въпреки липсата на Цветанов. Щото за тях изборите са най-важни. От тях зависи мръвката.
   Просто фашизмът никога не е умирал.
   Бдете!
  • 4
   2+
   2+2=5
   17 -10
   16:12, 25 фев 2021
   Побъркахте народа! Престанете вече!
   Всички сме отрасли с едни и същи телевизионни програми. Все едно на всички са ни имплантирали чипове с еднаква изкуствена памет. Не помним почти нищо от истинското си детство, но помним всичко, случило се на семействата от сериалите.
   Целим едно и също.
   Страхуваме се от едно и също…
   Бъдещето не е светло.
   Много скоро всички ще мислим едно и също по едно и също време. Ще бъдем в съвършен унисон. Синхронизирани. Обединени. Уеднаквени. Точни. Като мравките. Насекомите. Овцете.
   Всичко е толкова производно.
   Как ще разберете, че живеете в концлагер, ако сте родени в концлагер?
   • Jh
    JHB
    7 -23
    17:18, 25 фев 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ха
    Хаха
    9 -5
    19:09, 25 фев 2021
    Кое ти е свободното бе трол изсипват...
  • 5
   Оп
   Оптимист
   11 -8
   16:53, 25 фев 2021
   Престанете с филмите и с идиотските коментари. Всичко ще се оправи и ще си бъде наред, стига да сме добри хора, човеци. Никой никого не може да те побърка, ако сам не си го пожелаеш. Да не бъдем негативни... /ако можем/:)
  • 6
   По
   Поп Минчо
   5 -11
   18:22, 25 фев 2021
   Аз утре ще си сложа перфектната ваксина на Астра/З... Виж коментара
   • Ваксинация всяка година
    и ще бъде платена :))))
    ......
   • Ха
    Хайа
    9 -1
    19:10, 25 фев 2021
    След година ще ти трябва нова ваксина, защото имунитета от тази е 8-10 месеца
   • Добре е да се сложи ваксина - намалява тежеста на протичане на заболяването (но дори ваксиниран пак можеш да носиш заразата)
    ..
    Астра Зенека може да те направи само малко маймуна,
    докато Пфайзър и Модерна директно ти ххххх гените :))
   • Да
    да
    1 -2
    06:02, 26 фев 2021
    Боже опази от умни красиви ваксинирани с незнайно каква съставка хора.Ко си мислиш че като се убодеш ще си по малко роб.Ще станеш на абонамент като белото което смъркаш
  • 7
   Хи
   Химената
   4 -7
   20:09, 25 фев 2021
   Абе стойте вкъщи , крийте се , кашляйте и умирайте бе тъпунгери ! Прост страхлив народ , и бойко ви е малко !
  • 8
   На
   Наташа
   4 -2
   20:30, 25 фев 2021
   Както казваше Й.В. Сталин: „Кто не слеп, тот видит“.
   „Група учени са разбрали, а други са потвърдили, че ваксината помага най-много на тези, които я продават.“
  • 9
   Гр
   Градски
   5 -1
   20:41, 25 фев 2021
   Още не са минали на Втора Фаза, ама скоро очаквайте либералите и фашистите да започнат да обясняват в стил ранният тиквоний „Лош и скапан мат’рял, не ще да си бие вълшебното Биле – трябва си Нещо там с:
   1-ВА ТОЧКА – Чума по Свинете
   2-РА ТОЧКА ЧУМА по дребните преживни животни
   3-ТА ТОЧКА КУРОНА МИ ЯНКО ПО СВЕТОВНИЯТ МАТ’РЯЛ
   Нещо да Ви напомня на едни хубави и позабравени речи на едни хубави хора, еле пък на едни съвременни Филантропи кат чичо Гейтс?
   Всякакви аналогии, лица и компании са плод на сайънс (Съветски) фикшън…
   Хеле па за някои автори от типа на другаря Оруел (а.к.а Ерик Артър Белър за ново-мат’ряла), нито пък за техният си на същите тия кръвопийци флага в ръчичките, другаря Хъксли (Олдъс Ленърд).
   Новото старо Мото разбира се е ясно – „Да го духат Бедните!“, „Яжте кафяв сняг!“
  • 10
   Дя
   Дядо Добри
   6 -3
   20:43, 25 фев 2021
   Да не се окаже след годинка, че много премиращи от страх хорица са станали доживотни абонати на фармацевтите и ако не си плащат за нова доза на 3 месеца (като наркомани), ги чака ….. Ей затова е информираното съгласие, нещо като ситния шрифт под договорите, което те превръща в доживотен платец!

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
  11 апр 2021
  Последни новини