От х:

Днес в x:

16 °C

По 7000 лева глоби за двама, засечени на камери да изхвърлят маркучи в ТЕЦ-а

Изображение 1 от 5

  Глоби по 7000 лева са наложени на двама души за изхвърлените маркучи в бившия ТЕЦ край Хасково. Мъжете са засечени на камери за видеонаблюдение да транспортират отпадъците и са установени от Районна прокуратура - Хасково.

  На 08.04.2020 г. РИОСВ Хасково е издала на двете лица наказателни постановления, съгласно Закона за управление на отпадъците, съобщиха за Haskovo.net от екоинспекцията.

  Предстои предприемане на мерки за безопасно ликвидиране на замърсяването в съответствие с разпоредбите на ЗУО.

  За изхвърлените гумени отпадъци сигнализира читател на Haskovo.net от 30 септември 2019 г., в резултат на което последва проверка от РИОСВ, а със случая се зае и Районна прокуратура в Хасково. От държавното обвинение съобщиха, че след приключилата проверка през март тази година са отказали да образуват досъдебно производство заради липса на данни за престъпление от общ характер. Заради това материалите са били изпратени по компетентност в екоинспекцията за преценка за налагане на административна санкция, откъдето са наложили глоби.

  Тоновете отпадъци, представляващи негодни за употреба гумени изделия за автомобилната индустрия, все още стоят в недостроените постройки в частния терен.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   10 -18
   17:15, 22 апр 2020
   Ако беше Народната Република , щях безвъзмездно д... Виж коментара
  • 2
   Жу
   Журналистически Успех
   9 -26
   17:24, 22 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ah
    aha
    13 -3
    17:48, 22 апр 2020
    Едни се дразнят ,че само за болести се пише,а други като тебе че не се пише.Няма угодия.
   • До
    До aha
    6 -7
    19:14, 22 апр 2020
    добре де добре де ,
    Само
    - не ставайте супер жълти като Блиц Турско Прасе
    - не се опитвайте да избивате на задръстени интелектуалци като Дир Сере
    - и не се опитвайте да се храните с анти-комунизъм като бившите комунист от 24 лайна
    ....
    Подборките на музикалните ви клипове са добри :)
  • 3
   Специално се споменават България , Италия и Испания
   и алергия причинена от Американския бурен Ambrosia - прилича на пелина но не
   .... 7.8 милиарда евро сме губели от алергията причинена от него
   Това ако имате детенце с алергии да знаете от какво може да е
   ... Статия
   https://nauka.tass.ru/nauka/8298981
   ...... и оригинала в Нейтчър
   https://www.nature.com/articles/s41467-020-15586-1
   • In
    Info
    0 0
    02:03, 23 апр 2020
    Благодаря за информацията!
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   12 -6
   19:58, 22 апр 2020
   Към Хаскьой нетъ: До кога ще позволявате на някакъв плод на спукан презерватив, под всяка статия да драска за мутри,гяури,заптиета и американски джендъри и гейове? Или някой сред вас в редакцията се прави на интересен?
   • Аз мога да се опитам да проведа един Супер интелектуален разговор с вас като PhD с PhD - може и писмено.
    Остава да изберем езика :
    - Български , Руски , Английски , Френски , нека не е Арабски че съм го позабравил .
    А също да изберем и темата
    - Френска и Италианска живопис
    - Архитектура от Средновековието до наши дни
    - Fusion cuisine
    - Биотехнологии и Биохимия
    - CFD (Computational Fluid Dynamics) and CAD design
    - квантова химия на гравитационните полета в молекулни структури
    ....
    Въобще можем да говорим за интелектуални неща които даже нямат думички за тях нито на Български нито на Турски език.
    ...
    Така че , читак прост , нямаш си представа
    колко талант се иска да ви слезна до нивото на Тъпите Турски шофьорчета , мутри и бейчета
  • 5
   Mi
   Miki
   3 -1
   03:39, 23 апр 2020
   Браво на екипа и Павел. Общината да не се оправдава с термина " в рамките на закона" защото ако стане пожар ще обгазят целият град. Това че сме ги избрали не означава че няма да ги критикуваме. Ако идкат да имат и друг мандат да вземат да поработят малко, щото за сега не се очертава да имат втори.

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини