От х:

Днес в x:

4 °C

По 7000 лева глоби за двама, засечени на камери да изхвърлят маркучи в ТЕЦ-а

Изображение 1 от 5

  Глоби по 7000 лева са наложени на двама души за изхвърлените маркучи в бившия ТЕЦ край Хасково. Мъжете са засечени на камери за видеонаблюдение да транспортират отпадъците и са установени от Районна прокуратура - Хасково.

  На 08.04.2020 г. РИОСВ Хасково е издала на двете лица наказателни постановления, съгласно Закона за управление на отпадъците, съобщиха за Haskovo.net от екоинспекцията.

  Предстои предприемане на мерки за безопасно ликвидиране на замърсяването в съответствие с разпоредбите на ЗУО.

  За изхвърлените гумени отпадъци сигнализира читател на Haskovo.net от 30 септември 2019 г., в резултат на което последва проверка от РИОСВ, а със случая се зае и Районна прокуратура в Хасково. От държавното обвинение съобщиха, че след приключилата проверка през март тази година са отказали да образуват досъдебно производство заради липса на данни за престъпление от общ характер. Заради това материалите са били изпратени по компетентност в екоинспекцията за преценка за налагане на административна санкция, откъдето са наложили глоби.

  Тоновете отпадъци, представляващи негодни за употреба гумени изделия за автомобилната индустрия, все още стоят в недостроените постройки в частния терен.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   10 -18
   17:15, 22 апр 2020
   Ако беше Народната Република , щях безвъзмездно д... Виж коментара
  • 2
   Жу
   Журналистически Успех
   9 -26
   17:24, 22 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ah
    aha
    13 -3
    17:48, 22 апр 2020
    Едни се дразнят ,че само за болести се пише,а други като тебе че не се пише.Няма угодия.
   • До
    До aha
    6 -7
    19:14, 22 апр 2020
    добре де добре де ,
    Само
    - не ставайте супер жълти като Блиц Турско Прасе
    - не се опитвайте да избивате на задръстени интелектуалци като Дир Сере
    - и не се опитвайте да се храните с анти-комунизъм като бившите комунист от 24 *****
    ....
    Подборките на музикалните ви клипове са добри :)
  • 3
   Специално се споменават България , Италия и Испания
   и алергия причинена от Американския бурен Ambrosia - прилича на пелина но не
   .... 7.8 милиарда евро сме губели от алергията причинена от него
   Това ако имате детенце с алергии да знаете от какво може да е
   ... Статия
   https://nauka.tass.ru/nauka/8298981
   ...... и оригинала в Нейтчър
   https://www.nature.com/articles/s41467-020-15586-1
   • In
    Info
    0 0
    02:03, 23 апр 2020
    Благодаря за информацията!
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   12 -6
   19:58, 22 апр 2020
   Към Хаскьой нетъ: До кога ще позволявате на някакъв плод на спукан презерватив, под всяка статия да драска за мутри,гяури,заптиета и американски джендъри и гейове? Или някой сред вас в редакцията се прави на интересен?
   • Аз мога да се опитам да проведа един Супер интелектуален разговор с вас като PhD с PhD - може и писмено.
    Остава да изберем езика :
    - Български , Руски , Английски , Френски , нека не е Арабски че съм го позабравил .
    А също да изберем и темата
    - Френска и Италианска живопис
    - Архитектура от Средновековието до наши дни
    - Fusion cuisine
    - Биотехнологии и Биохимия
    - CFD (Computational Fluid Dynamics) and CAD design
    - квантова химия на гравитационните полета в молекулни структури
    ....
    Въобще можем да говорим за интелектуални неща които даже нямат думички за тях нито на Български нито на Турски език.
    ...
    Така че , читак прост , нямаш си представа
    колко талант се иска да ви слезна до нивото на Тъпите Турски шофьорчета , мутри и бейчета
  • 5
   Mi
   Miki
   3 -1
   03:39, 23 апр 2020
   Браво на екипа и Павел. Общината да не се оправдава с термина " в рамките на закона" защото ако стане пожар ще обгазят целият град. Това че сме ги избрали не означава че няма да ги критикуваме. Ако идкат да имат и друг мандат да вземат да поработят малко, щото за сега не се очертава да имат втори.

  Хороскоп за 03.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
  03 дек 2020
  Последни новини