От х:

Днес в x:

26 °C

По 7000 лева глоби за двама, засечени на камери да изхвърлят маркучи в ТЕЦ-а

Изображение 1 от 5

  Глоби по 7000 лева са наложени на двама души за изхвърлените маркучи в бившия ТЕЦ край Хасково. Мъжете са засечени на камери за видеонаблюдение да транспортират отпадъците и са установени от Районна прокуратура - Хасково.

  На 08.04.2020 г. РИОСВ Хасково е издала на двете лица наказателни постановления, съгласно Закона за управление на отпадъците, съобщиха за Haskovo.net от екоинспекцията.

  Предстои предприемане на мерки за безопасно ликвидиране на замърсяването в съответствие с разпоредбите на ЗУО.

  За изхвърлените гумени отпадъци сигнализира читател на Haskovo.net от 30 септември 2019 г., в резултат на което последва проверка от РИОСВ, а със случая се зае и Районна прокуратура в Хасково. От държавното обвинение съобщиха, че след приключилата проверка през март тази година са отказали да образуват досъдебно производство заради липса на данни за престъпление от общ характер. Заради това материалите са били изпратени по компетентност в екоинспекцията за преценка за налагане на административна санкция, откъдето са наложили глоби.

  Тоновете отпадъци, представляващи негодни за употреба гумени изделия за автомобилната индустрия, все още стоят в недостроените постройки в частния терен.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   10 -18
   17:15, 22 апр 2020
   Ако беше Народната Република , щях безвъзмездно д... Виж коментара
  • 2
   Жу
   Журналистически Успех
   9 -26
   17:24, 22 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ah
    aha
    13 -3
    17:48, 22 апр 2020
    Едни се дразнят ,че само за болести се пише,а други като тебе че не се пише.Няма угодия.
   • До
    До aha
    6 -7
    19:14, 22 апр 2020
    добре де добре де ,
    Само
    - не ставайте супер жълти като Блиц Турско Прасе
    - не се опитвайте да избивате на задръстени интелектуалци като Дир Сере
    - и не се опитвайте да се храните с анти-комунизъм като бившите комунист от 24 лайна
    ....
    Подборките на музикалните ви клипове са добри :)
  • 3
   Специално се споменават България , Италия и Испания
   и алергия причинена от Американския бурен Ambrosia - прилича на пелина но не
   .... 7.8 милиарда евро сме губели от алергията причинена от него
   Това ако имате детенце с алергии да знаете от какво може да е
   ... Статия
   https://nauka.tass.ru/nauka/8298981
   ...... и оригинала в Нейтчър
   https://www.nature.com/articles/s41467-020-15586-1
   • In
    Info
    0 0
    02:03, 23 апр 2020
    Благодаря за информацията!
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   12 -6
   19:58, 22 апр 2020
   Към Хаскьой нетъ: До кога ще позволявате на някакъв плод на спукан презерватив, под всяка статия да драска за мутри,гяури,заптиета и американски джендъри и гейове? Или някой сред вас в редакцията се прави на интересен?
   • Аз мога да се опитам да проведа един Супер интелектуален разговор с вас като PhD с PhD - може и писмено.
    Остава да изберем езика :
    - Български , Руски , Английски , Френски , нека не е Арабски че съм го позабравил .
    А също да изберем и темата
    - Френска и Италианска живопис
    - Архитектура от Средновековието до наши дни
    - Fusion cuisine
    - Биотехнологии и Биохимия
    - CFD (Computational Fluid Dynamics) and CAD design
    - квантова химия на гравитационните полета в молекулни структури
    ....
    Въобще можем да говорим за интелектуални неща които даже нямат думички за тях нито на Български нито на Турски език.
    ...
    Така че , читак прост , нямаш си представа
    колко талант се иска да ви слезна до нивото на Тъпите Турски шофьорчета , мутри и бейчета
  • 5
   Mi
   Miki
   3 -1
   03:39, 23 апр 2020
   Браво на екипа и Павел. Общината да не се оправдава с термина " в рамките на закона" защото ако стане пожар ще обгазят целият град. Това че сме ги избрали не означава че няма да ги критикуваме. Ако идкат да имат и друг мандат да вземат да поработят малко, щото за сега не се очертава да имат втори.

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини