От х:

Днес в x:

Още една глоба на хасковска фирма за маркучите в ТЕЦ-а, 3 акта и за ВиК

С 4 000 лева е глобена хасковска фирма за неизпълнение на предписание за почистване на натрупани гумени отпадъци на територията на бившия ТЕЦ-Хасково, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково.

Припомняме, че това е поредна санкция за отпадъците, които стоят в частния терен от есента на 2019 година.

От РИОСВ-Хасково са издали наказателно постановление за 2 000 лева на площадка за третиране на пластмасови отпадъци в Свиленград. С 2 000 лева е глобено и физическо лице от Хасково за незаконна площадка за излезли от употреба МПС.

От регионалната екоинспекция са съставили 3 акта на ВиК-Хасково за осъществяване на дейности без изградени и приети по установения ред пречиствателни съоръжения (ПСОВ) за канализационните системи в Любимец, Харманли и Симеоновград.

От РИОСВ в Хасково, която отговаря за региона и област Хасково, през месец май са извършили общо 89 проверки на 78 обекта. Дадени са 12 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 13 акта, издадени са 4 наказателни постановления на обща стойност 10 000 лева и е наложена една санкция за 298 лева. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 7 706 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини