От х:

Днес в x:

Изложба „Музиката и моят град” представя музикалното изкуство на Хасково

    Изложба „Музиката и моят град” представя музикалното изкуство на Хасково и неговите по-бележити представители в града. Изложбата отбелязва 70 години от създаването на Симфоничен оркестър – Хасково и 100 години от рождението на маестро Борис Младенов. Куратор е д-р Веселина Узунова. В съставянето и подреждането на изложбата участват и отделите на Етнография и Нова история. Художественото оформление и дизайнът са дело на художника Владимир Димитров и дизайнера Антония Петрова.

    Изложбата представя по интерактивен начин част от музикалното наследство на Хасково и чрез поставените QR кодове, всеки посетител може да стане съпричастен към творчеството на отделните изпълнители.

    В програмата на събитието, което ще се състои на 8 септември са включени:

    14:00 до 20:00 – Изложбата „Музиката и моят град” ще бъде достъпна за разглеждане при спазване на нужните противоепидемиологични мерки;

    14:00 до 20:00 – Изложбата, посветена на Хасково Джаз, с автор Димитър Русев – Мутата ще бъде достъпна за разглеждане във фоайето на РИМ-Хасково;

    18:00 до 20:00 – Музикална програма в двора на РИМ, с участници: Гайдарски състав към Община Хасково с ръководител Филип Филипов, Камерен оркестър - Хасково с диригент маестро Цанислав Петков, Вокално трио "Рокива", Димитър Русев – Мутата.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини