От х:

Днес в x:

Панаир на занаятчиите с уникални изделия на 7 и 8 септември в Хасково

На 7 и 8 септември 2020 г. (понеделник и вторник), на площад „Общински“ в гр. Хасково ще се проведе Панаир на занаятите, по време на който 18 местни занаятчии от Хасково и областта ще представят своите уникални изделия и творби.

Събитието се организира по проект CB005.2.22.093 „Увеличаване на трансграничния туристически потенциал между Хасково и Одрин”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България – Турция, по който партньори са Сдружение за регионално социално и икономическо развитие (гр. Хасково) и Тракийската клубна асоциация на природните спортове (гр. Одрин, Турция).

В рамките на панаира ще бъдат представени традиционни за региона занаяти, като дърворезба и художествена обработка на дърво, ръчна изработка на керамика, накити и бижута, кукли и сувенири, тъкачество и обработване на вълна и др. Посетителите ще имат възможността да се потопят в живата история на занаятчийското изкуство и да се докоснат до уникалността на ръчно произведените изделия от местни майстори.

На събитието се очаква да присъстват множество гости – любители на иновативните форми на занаятчийското изкуство, колекционери, любители на историята и гости на гр. Хасково.

Целта на панаира, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България – Турция е да популяризира и насърчи развитието на туристическия потенциал на региона чрез представяне на местните занаяти пред широката публика. По този начин ще се промотира културното разнообразие и богатото историческо наследство на Хасково и областта.

Последни новини