От х:

Днес в x:

20 °C

Панаир на занаятите започна в Хасково

  „Панаир на занаятите“ започна днес в Хасково. Събитието бе открито от кмета на община Хасково Станислав Дечев и председателя на „Регионална занаятчийска камара“ – Хасково Лозко Латев. Визложението, подредено на площад “Общински“ се представят 18 занаятчии от хасковска област.

  Преди официалния старт на „Панаир на занаятите“ Станислав Дечев поздрави производителите и им пожела успешно представяне в Хасково. Кметът благодари на творците за това, че опазват традиционните български занаяти, че ги популяризират и предават на поколенията. Той покани хасковлии да се насладят на произведенията на занаятчиите и да подкрепят производителите.

  Събитието се организира по проект „Увеличаване на трансграничния туристически потенциал между Хасково и Одрин”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България – Турция, по който партньори са Сдружение за регионално социално и икономическо развитие (град Хасково) и Тракийската клубна асоциация на природните спортове (град Одрин, Турция).

  Всеки жител и гост на Хасково днес и утре може да се наслади на традиционни за региона занаяти, като дърворезба и художествена обработка на дърво, ръчна изработка на керамика, накити и бижута, кукли и сувенири, тъкачество и обработване на вълна и други. Посетителите ще имат възможността да се потопят в живата история на занаятчийското изкуство и да се докоснат до уникалността на ръчно произведените изделия от местни майстори.

  Целта на панаира е да популяризира и насърчи развитието на туристическия потенциал на региона чрез представяне на местните занаяти пред широката публика. По този начин ще се промотира културното разнообразие и богатото историческо наследство на Хасково и областта.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Та
   таньо
   8 0
   15:24, 7 сеп 2020
   Къде е художничката Стела с картините от фолио и пластмаса?
  • 2
   Ха
   Хасковлиа
   8 0
   17:06, 7 сеп 2020
   Снимайте и покажете мошеника в белите дрехи, който ни продава свинска мас за мазане в тубички от паста за зъби уж за лечение на кръст и гъс, както той и прави рекламата. Много е настоятелен когато види хубава завързана булка ! Истински занаятчия!
   • Кр
    Кристина Петрова
    8 0
    18:37, 7 сеп 2020
    Ееее заради него ще бия пътя от Димитровград, още една бройка няма лошо
   • Не
    Неохимец
    2 -2
    21:44, 7 сеп 2020
    Ти си срам за завода.....

  Хороскоп за 07.05.2021

  Последни новини