От х:

Днес в x:

18 °C

Паркираме и с SMS в „синята зона“ в Хасково

Изображение 1 от 4

  В Хасково вече ще е възможно да се паркира и чрез SMS.

  Новата опция беше гласувана от Общинските съветници на днешното им заседание. Докладната за промените в Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движение на територията на община Хасково бе внесена от кмета Станислав Дечев по искане на шефа на Тролейбусен транспорт.

  Опцията за заплащане през мобилните оператори ще пести време на водачите и ще доведе за по-ефективна експлоатация на зоните за платено паркиране, са част от аргументите за промяната. Освен това ще се намалят разходите за отпечатване на талони, както и за персонал на терен. Хората ще бъдат пренасочени в последствие към екипите, които ще обслужват електробусите, след тяхното пускане в движение.

  Гражданите ще могат да ползват и останалите опции да си платят за паркинг-чрез предварително закупуване на талон за един час, или чрез купуването на талон през паркоавтомат, както и чрез предварително закупен електронен талон.

  С промените се въвежда и възможността за автоматично удължаване на времето за паркиране.

  За въвеждането на новите възможности за паркосистемата първоначално не се изисква финансова инвестиция, тъй като софтуерът за електронните талони и SMS паркиране е наличен. След сключване на договора и генериране на средства, на фирмата, обслужваща приложението се заплаща такса.

  Цените за паркомясто в „синята зона“ остават за един час-левче, за един месец 50 лева и за една година 360 лева.


   

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   До
   До ЕКОпрогрес
   10 -1
   14:43, 26 юни 2020
   Махнете знаците от дърветата точно зад полицията.
   На ул.Витоша , до Цезар уличката и на други места има знаци на височина 160см 170см готови да извадят на някой окото.
  • 2
   Ха
   Хасковлия
   4 -2
   20:29, 26 юни 2020
   Общината се чуди как да обира гражданите си.
  • 3
   Ан
   антимишок
   1 0
   08:12, 27 юни 2020
   360 лева на година за правото да паркираш в центъра на Хаскьой?!Тъпо нешастно бълхарско племе,докога ще търпите тия генетично гладни наследници на селските ратаи и градските прошляци да ви управляват?!

  Хороскоп за 21.04.2021

  Последни новини