От х:

Днес в x:

Рестартират днес преброяването на бюлетините и преференциите от изборите в Хасково

От днес започва повторното преброяване на бюлетините от всички 152 секции в Хасково. Вещите лица, по един представител от партия и всички в качеството си на заинтересовани лица 41 общински съветници могат да присъстват на отчитането от назначените с решение на Административен съд Хасково вещи лица. То се извършва в  помещение в съда.

Повторното преброяване трябва да установи действителните и недействителните гласове, както и да потвърди или отхвърли броя на преференциите за всеки кандидат.

Крайната цел е да се даде становище дали се променя разпределението на мандатите.

До рестарт в броенето се стигна след колективната жалба, която подадоха от „Ние идваме“, „Възраждане“, Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „България на регионите“ и ВМРО и приобщената към това дело на Административен съд Хасково жалба на Георги Иванов от „Български гласъ“ за оспорване на вота за общински съветници и разпределението на мандатите.

Мандатите в Общинския съвет на Хасково са 41. Разпределението им е: за ГЕРБ 14 съветници, ДПС са с 9-ма, „БСП за България“ и „Възраждане“ имат по 2-ма представители, „Български гласъ“-4-ма, „Ние идваме“, „ПП-ДБ“ и „България на регионите“ по 3-ма, ИТН -един.

Съдът насрочи следващото заседание по делото за касиране на изборите за 20-и ноември. Ден преди това повторното преброяване трябва да е приключило.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини