От х:

Днес в x:

Председателят на автоинструктурите в Хасково скочи срещу маркировката на „Дунав“

Изображение 1 от 3

    Срещу маркировката на ул.„Дунав“ при кръстовището с бул. „ Раковски“ скочи председателят на местния съюз на автоинструкторите в Хасково Валентин Пашов. Професионалният обучител на водачи реагира, виждайки, че при освежаването на маркировката на кръстовището се повтаря предишна грешка.

    Според специалиста в средното платно до светофара маркировката трябва да показва движение само наляво в посока кв „Орфей“, а не както е досега – разрешение на движението на ляво и на право. В най-дясната лента трябва да има разрешение за посока направо по „Дунав“ и надясно към „Раковски“. А най-лявата част на трасето да остане за насрещния поток автомобили. Само така ще се отпуши движението и ще се намалят предпоставките за катастрофи, освен това посочения вариант е съобразен с логиката и Закона за движение по пътищата, категоричен е Валентин Пашов: „Този, който иска да свие наляво ще е в затруднение, ако навлезе в кръстовището. А трябва, когато започне да се сменя сигнала на светофара, той  да застане срещу лявата лента и да се изтегли при по най-бързия начин от кръстовището. По този начин пропускателната способност на това кпръстовище се решава." 

    Някои контрират обаче идеята му, тъй като веднага след светофара вдясно има пешеходна пътека и колите, които се движат от „Дунав“ надясно по „Раковски“ ще блокират движението на тези, които са направо. Според трети и в двете ленти трябва да има разрешено движение направо.

    Той посочи, че вече е сигнализирал в КАТ за забележката, която има, но от там му отворили, че разчертаването на маркировката е съобразена с решенията на общинската транспортна комисия и всяка промяна минава през разглеждане от нея. 

    Валентин Пашов си спомня, че преди години трасето е било разчертано именно по начина, по който той посочва. „Тогава обаче от общината търсеха и нашето мнение. Сега никой не е потърсил автоинструктурите, а ние обикаляме по цял ден улиците на града и виждаме всички нередности. Винаги сме готови да помагаме експертно и безвъзмездно, стига да ни се поиска мнението“, посочи Валентин Пашов пред екипа на Haskovo.net

    Полагането на маркировката се прави от Общинското предприятие „Екопрогрес“. Днес някои от шофьорите, които преминаваха по трасето също направиха няколко предложения, различни от това на Валентин Пашов. Така според някои има достатъчно място в дясната част на улицата при светофара да се направят три платна – за завиващите наляво, за тези, които се движат направо и за тези, които завиват надясно.

    От общината посочиха, че следва предложението на автоиструкторите да бъде внесено до транспортната комисия писмено. В тази комисия има различни специалисти, които ще го разгледат и ще преценят дали кореспондира със законодателството и дали е логично да бъде така, както предлага инструкторът.


    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (23)

    • 1
      Къ
      кърджалийска
      46 -35
      15:25, 1 окт 2019
      Този пък! Градът не е видял маркировка от 4 години /откакто Дъртия го съсипа/ И сега ще спре маркировката. нека да маркират! По Кърджалийска няма пешеходни, няма грам маркировка. До съда има пълно дупки - шахти, кривини, дупки, без маркировка. Ми направете едно освежаване на този град, поне предизборно... 4 години си държахте дъртите ташаци... Поне леко освежаване, баре да мяса на областен град! Никой не е казал да правите проекти за хиляди милиони... Най- малкото - без глутници кучета, , с маркировка, чистотичка да има, ред и спокойствие. Това затрудняваше СТАРИЯ КМЕТ Добри, пък камо ли да оправя града... нямам думи.
    • 2
      А.
      А. Войнов
      62 -2
      16:06, 1 окт 2019
      В транспортната комисия към общината може да има различни специалисти, но определено няма специалисти по транспорт и безопастност на движение.
    • 3
      Ян
      Янков
      55 -3
      16:15, 1 окт 2019
      Няма да е лошо,тази така наречена "транспортна комисия" , да публикува членовете си и техните специалности.
      Почти съм сигурен, че 70% са "парашутисти".
      Дано новият кмет,който и да е той, да се съобрази с факта, че тази комисия не работи.
      А между другото - защо пак Екопрогрес прави маркировката, нали има сключен договор с герберска фирма ?
      Алоо, кметеее, спиш ли?
    • 4
      Пр
      Прав
      19 -10
      16:45, 1 окт 2019
      е Пашов!Понякога от дясната лента тръгват направо и се пречкат с тия от средната.Ако някой мозък си беше направил труда да постои един час там и ще види.
    • 5
      Дж
      Джи
      16 -25
      16:46, 1 окт 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ей
        ЕЙ Джи
        14 -7
        17:35, 1 окт 2019
        Ти като си стар водач по колко нарушения правиш на ден в града. Често те засичам за 500 м по 4. Проблема ти са младите водачи или наглите като теб.
    • 6
      По
      Порчо
      46 -1
      17:05, 1 окт 2019
      Ако се премести таксиметровата стоянка, има достатъчно място за три ленти!
      • Да
        Да бе да
        10 -1
        18:09, 1 окт 2019
        Има място за 3 - 4 коли и след това следва двупосочно с една лента. Ул Дунав
      • По
        Порчо
        6 -1
        11:15, 2 окт 2019
        Три ленти за престрояване. Само средната лента ще дава път за Дунав. Лявата за Димитровград, а дясната за центъра. Загря ли?
    • 7
      До
      До шефа на "ЕКОПРОГРЕС"
      19 -1
      17:25, 1 окт 2019
      Г-не , Вие от кое село идвате да ръководите предприятие ,което участва с дейността си в безопасността на движението ?
      Ако не разберете за какво иде реч - утре пак като вашите работници започнат да нанасят маркировката идете да видите какъв късмет има да не станат произшествия .
      Тези процедури г-не се извършват навсякъде в европа само нощем , когато няма трафик .....и то с такива означения , за каквито изглежда вие хабер си нямате.
    • 8
      Рр
      ррр
      26 0
      18:20, 1 окт 2019
      Из целия ни град по улиците е пълно с недоразумения, на най - голямото е транспортната комесия. Вервайте ми.
    • 9
      Гр
      Гражданин
      23 -1
      20:32, 1 окт 2019
      До месарницата и другите магазини под блок космоса на ул. дунав винаги има паркирани автомобили и то в две редици независимо от забраната. За каква маркировка и съзнание да говорим като е пълна анархия! Къде е общинската полиция? И защо кат патрулки малко по нататък редовно спират и проверяват движещите се автомобили, а си затварят очите за неправилно паркираните автомобили?
      И интелигентен кмет с две глави и голямо чене да изберем пак няма да се оправи града ни!!!!
      • Ko
        kovo
        1 -1
        10:58, 2 окт 2019
        Бих желал да допълня - по-надолу по ул.Дунав пред маг.Авеню и срещу него. Спират кой как иска и като пусне "аварийни", се прави че всичко е наред. Не само там, на много места се спира до паркирала кола, което затруднява останалите водачи.....И при шофирането са необходими първите 7 години.
    • 10
      Пи
      питам
      0 -25
      20:46, 1 окт 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Di
        dimitrovgrad
        7 -2
        05:33, 2 окт 2019
        тази снимка е от димитровград до операта.
    • 11
      Ре
      реалист
      6 -4
      04:06, 2 окт 2019
      Много е прав човека...
      Това е стандарт в цял свят, че и в България, ама хасковските кауни мислят другояче....
      Да не споменавам какво става с новото асфалтиране на хасковски улици- шахти се асфалтират, бордюри се закопават, тротоари се бетонират....
      Това е пълно безумие...
      Гарантирано от ГЕРБ- ние сме прости, ама вие сте по прости и затова се разбираме...
    • 12
      Жо
      Жопката
      1 0
      08:34, 2 окт 2019
      Тоя ?народ? само бой го оправя,но и него забраниха.Внимавайте да не настъпите за пореден път мотиката.
    • 13
      Гр
      Гражданин от кв.Куба
      12 0
      08:47, 2 окт 2019
      Драги съграждане, предлагам да изискаме от общината цялата площ от спрели коли по ул. Дунав да стане СИНЯ ЗОНА. И най-вече в участъка от ул.Раковска пред Пещите да бъде официална зона за отдих!!!
      • Ха
        ХАСКОВЛИЯ
        11 -1
        10:50, 2 окт 2019
        Много сте прав, особено пред пещите никой не ги глобява, направо е зона за отдих, но нали си плаща бат здравко на полицаите , храни ги безплатно и т.н... Ей, няма такава държава , за едни може за други не , пред комодо спираш за една супа и фишче - 30 лв, а пред пещите с часове колони от коли - никой не ги закача ...... Затварят си очите всички полицаи
    • 14
      Во
      Водач на МПС
      3 -6
      10:53, 2 окт 2019
      Господинът говори пълни глупости. Маркировката си е направена точно както трябва. Преди,когато лявата лента беше маркирана със знак само за наляво там се сменяха по няколко световара за да завиеш нагоре по Раковска. Сега движението е улесненно,защото така можеш и в двете ленти да продължиш направо и там задръствабията са по-малки.
    • 15
      Ед
      ЕДИН
      1 0
      22:51, 2 окт 2019
      Ами за БАКШИШИТЕ на Дунав които спират направо в лентата на дяснозавиващите от Дунав към Раковски няма ли да кажете нещо.
      Стои си така и изведнъж от крайно дясно с мръсна газ изскача пред теб и завива нагоре по Раковски и...
    • 16
      Ек
      Експерт по ПТП
      3 0
      11:00, 4 окт 2019
      Нямам представа как са определени членовете на транспортната комисия , но съдейки по действията им нямат хал хабер от движение по пътищата. Може дори да нямат шофьорски книжки. Като експерт и вещо лице към съда с повече от 30 години стаж давам следното ПРЕДЛОЖЕНИЕ:
      Този светофар да стане секционен както е на кръстовището на Съединение и Раковски до блока наречен "ЗЕТ-ката".
      Да застане един пътен полицай пред прословутите "пещи" и да преизпълни плана за неправилно паркиране за години напред.
      Стоянката на такситата да се премести на уличката успоредна на Раковски и перпендикулярна на Дунав срещу ветеринарната клиника.
      В интервала от 8до9 часа и от 17 до 19 часа да стои дежурна кола до кръстовището и да санкционира нахалните селски тарикати които нарушават Закона за движение по пътищата.
    • 17
      Об
      Обичам Пашов
      1 0
      01:53, 8 окт 2019
      Недейте обижда нашата Хасковска святост и гордост папа Пашов.Човека обикаля по улиците малко след е умрял последния динозавар.Забележителния мерцедес от 3019 с 4 предавки е народно богатство включено от ЮНЕСКО.Всяка неделя ходя да паля свещ за лейтенат Пашов.Святост на вас татко Пашов !!!!!
    Последни новини