От х:

Днес в x:

19 °C

„Легнали полицаи“ на сянка трошат коли в Узунджово

Изображение 1 от 5

  Ако не си местен и не знаеш пътя наизуст, минавайки през хасковското село Узунджово можеш да останеш на аварийни с повредена колата на пътя.

  На четири места в селото има изкуствените неравности по платното за движение, които не са обозначени с пътни знаци, нямат и хоризонтална маркировка. А че са извън наложените стандарти за такъв тип препятствия, осигуряващи намаляване на скоростта с цел предотвратяване на ПТП, е съвсем друг въпрос.

  Сега, през лятото, част от популярните повече като „легнали полицаи“ препятствия, попадат под шарената сянка на разлистените клони на дърветата в близост и съвсем се сливат с асфалта.

  Хората от селото казват, че си знаят местата на които са поставени неравностите и за тях не е проблем, но и признават, че ако не познаваш мястото като тях на петте си пръста, аварията е в кърпа вързана, или пък дори и по-тежко произшествие, защото пътят е прав и позволява увличане в скоростта.

  Кметът на селото Лозко Ничев е готов да купи подходящата боя и дори да организира група за поставяне на маркировката. За да се свърши тази работа обаче трябва да има и съответното разрешително от компетентните органи.

  „Неравностите трябва да се маркират наново, за да са сигнал за водачите да намаля скоростта, преминавайки през селото. В момента обаче на практика нямат това предназначение, тъй като нито се виждат, нито пък има знаци за тях“, казва кметът.

  Той настоява да се обнови и едвам забележимата вече маркировка на пешеходната пътека между кметството и училището. Тя е на е главния път, който сече Узунжово буквално на две и по него минават колите към следващите села и Симеоновград.

  Селският управник вече е написал докладна до кметството в Хасково и с още едно искане относно предупредителните знаци и превенцията срещу катастрофи. Тя е за поставянето на знак „Възможна е поява на домашни животни“ на участък малко преди селото откъм Хасково. Там често пътното платно се пресича от стада крави, чийто път към паша и после към оборите край селото минава през него. Вече има няколко пътни инцидента на мястото, затова и е настояването за предупредителни знак за повишено внимание към шофьорите.

  В Узунджово ще разчита на подкрепата на община Хасково и за обновяването на счупените пейките в парка на селото.

  От местната администрация обещаха, че ще се погрижат за поставянето на предупредителните знаци за изкуствените неравности, но за хоризонталната маркировка отговаря мястната структура на АПИ.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Тъ
   тъпи г..ве
   6 -8
   14:45, 15 юли 2020
   Некадърността е навсякъде около нас. Това са паметници на малоумните глави измислили "легналите полицаи". Въпреки разпоредбата всички подобни съоръжения да се премахнат а там където е необходимо да се поставят нови подобно на тези ПРЕД ОКРЪЖНА БОЛНИЦА И КАУФЛАНД , все още "тъпите гъзове" си седят и хората си трошат колите заради дебилите , които ни управляват
  • 2
   Az
   Az
   15 -3
   14:48, 15 юли 2020
   Не само на сянка! И на слънце не се виждат, защото няма никаква маркировка върху тях! Има един 50 сантиметров в Криво поле - там колите направо излитат! :(
  • 3
   Бг
   Бг мапс
   8 -3
   15:14, 15 юли 2020
   няма нищо лошо в легналите полицаи, лошото е че ги правят толко високи, и не ги означават
   • Az
    Az
    6 -4
    15:41, 15 юли 2020
    Напълно съм съгласна!
  • 4
   Аз
   Аз
   10 -1
   15:43, 15 юли 2020
   Особено през нощта са си опасна предпоставка за ПТП, когато не са маркирани, а знаците са скрити зад неподскастрените дървета.
  • 5
   Ма
   Майстор
   3 -2
   18:10, 15 юли 2020
   Ние без работа ли стоим,Елате в КАСПИто там оправяме ходова част,имаме и платформа, ще ви съдействаме..,
  • 6
   Уз
   Узунджовец
   3 0
   19:16, 15 юли 2020
   Кмете, не само пейките, искаме детска площадка с мека настилка , люлки и т.н. Като ще е гарга - рошава да е!!! И спирката, знаеш коя - онази счупената.

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини