От х:

Днес в x:

Само Свиленград и Ивайловград в разпределението на нови 14,5 млн.лв. за саниране

Само в две общини от хасковска област ще могат да бъдат усвоявани пари от бюджета за енергийна ефективност на многофамилни жилищни и обществени сгради. Това са Ивайловград и Свиленград. Те са част от списъка на 28-те общини, които ще имат достъп до нови 14,5 млн. лв. за саниране, публикуван днес от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Средствата ще бъдат отпуснати чрез ОП програма "Региони в растеж".

Насоки за кандидатстване по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са публикувани за обществено обсъждане.

Освен двата общински центъра от хасковска област, останалите градове, в които ще може да се кандидатства за финансиране за безплатно саниране са: Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг.

Безвъзмездната финансова помощ ще се предоставя на база подбора на проектни предложения, класирани по критерии, които отчитат намаляването на емисиите на СО2, ефективност и целесъобразност на инвестицията за енергийна ефективност. Основните дейности са насочени към изпълнение на мерки за енергийна ефективност в допустими за финансиране публични сгради на държавната и общинската администрация, както и към общински сгради от образователната, културната и социалната инфраструктура и в многофамилни жилищни сгради.

Общините ще могат да кандидатстват с проекти към края на годината. Ще се финансират мерки за повишаване на енергийна ефективност на сградите, като целта е да се постигне 60% спестяване на енергия, намаляване на разходите за отопление, обновяване фасадите на сградите и повишаване на срока на експлоатация.

 Haskovo.net

Коментари в сайта (4)

  • 1
    48
    482764
    5 -2
    10:20, 2 окт 2019
    Нещо бъркате! Сегашната кметица в момента ни обещава , че ще ни санира всички блокове още догодина1
  • 2
    Ха
    хасково пак артиса
    7 0
    12:57, 2 окт 2019
    гербарастите що лъжат наляво и надясно в че санирането в хасково продължава......... и техния кандидат станчо повтаря същото , егати измамите
  • 3
    Кр
    криво разбран
    1 -2
    13:31, 2 окт 2019
    аз немога да разбера искате или не искате, защото в началото всички бяха против, че щели да ви вземат къщите, щели да вдигнат данъци.
    Има случай заради три дърти комунета защото те си били направили стената(северната) със изолация и нямало да им върнат по 1000 лв, провалиха целия блок и не подписаха ?@№$##
  • 4
    Ха
    Хасковлия
    3 0
    15:31, 2 окт 2019
    Да вземат малко да откраднат и кметовете на Свиленград и Ивайловград там цари пълна корупция прокажаност измама и наглост кметовете на тези 2 града много бързо забравиха от къде тръгнаха и какво бяха жалка картина е цялата ни мила родина.

Още новини

Последни новини