От х:

Днес в x:

Хасковски ученици с награди от "За хляба наш"

Две втори места и едно първо заеха възпитаниците на школата по етнография към Младежки център на национален конкурс "За хляба наш", който се проведе от 27 до 29 април в Благоевград.


От Хасково се явиха 20 участници с албуми, разкази и приказки за производството и значението на хляба, българските традиции и обичаи, свързани с насъщния и хлебните продукти.

В националния ученически празник се включиха около 900 ученици от цялата страна – Русе, Благоевград, Шумен, Ямбол, Хасково, Пловдив, Плевен, Козлодуй, Сливен, Бургас и други.


От школата на Нели Арнаудова първо място зае Иван Желязков за албума си с поговорки, жътварски песни и пословици за насъщния. На второ място е деветокласничката Валентина Живкова, която получи национална стипендия. Специална награда спечели Тереза Арам Чилингирян за презентацията си " Хляба наш". Другото второ място зае третокласничката Таня Костадинова за приказка. Наградите са парични.





Още специални награди получиха шестокласничката Нели Миткова за две приказки, Гергана Бориславова за есе и диплом за научна разработка– проект бе връчен на Цветозар Денчев.

Традиционният национален ученически празник в Благоевград се провежда за 11 път. Организира се по повод Международния ден на Земята.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини