От х:

Днес в x:

Хоров диригент показа изложба от гоблени и бродерии

    Диригентът на хора към ансамбъл “Китна Тракия” Стефка Младенова представи богата изложба от гоблени и бродерии, изваяни от самата нея. Експозицията, която включва около 45 изработки, носи името “От ръцете на диригентката”. Тя беше открита днес в тракийското дружество “Георги Сапунаров” в Хасково.

    Откриването на изложбата съвпада и с навлизането в седмото десетилетие от раждането на Младенова. Тя заяви, че всичко, което се ражда от музикантите е мимолетно, тъй като се забравя във времето, докато плетивата остават. Именно и това е една от причините тя да се плете и шие. „Може би това породи у мене потребността да правя нещо, което има и материално измерение”, сподели Младенова. Тя разказа още, че започнала да плете и шие още на 5-годишна възраст, като начални умения й дала майка й Мария Младенова. Сред произведенията й преобладават женски образи, икони и пейзажи.

    При представянето на изложбата Младенова получи много цветя, подаръци и поздравления от представители на тракийската организация, тракийско дружество „Тракия”, нейни приятели и почитатели. Събитието уважи и 90-годишната й майка Мария Младенова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      От
      от един хорист
      6 -2
      19:09, 4 май 2017
      Страхотен човек и диригент. Така стягаше хора в езикове, че беше дисциплинирано, а и се забавлявахме. Пях там последните две години преди Стефка да се пенсионира и ми липсват тези моменти. Всичко се получаваше! Желая и много здраве. Голям човек!
    • 2
      Mi
      MIvanova
      3 0
      22:09, 4 май 2017

      Много позитивен човек..Желая и здраве и желанието да твори да не я напуска..имаме нужда от такива хора..
    • 3
      Хо
      Хорист от Езиковата
      7 0
      07:31, 5 май 2017
      Най-хубавите ми спомени в Езиковата гимназия са свързани именно с този пракрасен човек и хора, който ръководеше. Имаше години, в които бяхме над 100 човека...Пеехме, смеехме се, споделяхме си и бяхме невероятна задружна общност. Всичко това благодарение на Мама Стефка!

    Видеа по темата

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини