От х:

Днес в x:

Осъдиха подкупна шефка на ДВСК в Свиленград

Тригодишна условна присъда получи днес от хасковския окръжен съд Таня Панайотова от Свиленград. Тя бе призната за виновна, че като шеф на ДВСК в града е взела рушвет от 500 лева от заведение в града, за да потули акта му за нарушение. 1 година условно получи и шофьорът й Христо Трендафилов, който посредничил за незаконната сделка.

През февруари тази година при проверка в свиленградското заведение проверяващи от ДВСК и РИОКОЗ му друснали акт заради открити храни с изтекъл срок. Когато служителите докладвали на шефката си Таня Панайотова, тя изпратила Трендафилов при собствениците с оферта – 500 лева в брой и намалява глобата.

Максималното наказание при такова нарушение е 1000 лева, но Панайтова ги метнала, че санкцията може да стигне 5 бона. Срещу 500-те лева тя щяла да определи по-малка сума.

Управителят на магазина и собственикът обаче се обадили в полицията и ченгетата белязали парите. В уречения ден те спретнали операция и спипали Панайотова и Трендафилов в момента, когато вземат рушвета.

Докато траела разправията, шофьорът успял тарикатски да пъхне банкнотите в джоба на едно от поемните лица. Но това не го спасило, защото вече ги бил пипнал и ръцете му светнали от веществото, с което били обработени парите.

Прокурорът по делото Дарина Славова поиска 2 година ефективна присъда за Панайотова. Съдът обаче й наложи условно наказание.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини